eur:
394.87
usd:
367.76
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó
Vlagyimir Putyin orosz elnök éves beszédét mondja a parlament két háza előtt a moszkvai Manyézs Központi Kiállítási Csarnokban 2020. január 15-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Jurij Kocsetkov

Putyin: a Nyugat akadályozni fogja az orosz befolyás kiterjesztését a posztszovjet térségben

A Nyugat nagyra törő és hatalomra éhes embereket felhasználva fogja akadályozni Oroszország befolyásának kiterjesztését a posztszovjet térségben - vélekedett Vlagyimir Putyin orosz elnök szombat este a sajtóorgánumok főszerkesztőivel tartott beszélgetésén, amelyből részleteket tett közzé a Rosszija 24 orosz hírtelevízió.

"Befolyásunk a posztszovjet térségben bárhogy is legyen, de a nehézségek dacára nő" - jelentette ki Putyin. Azt mondta, a befolyás kiterjesztése aggodalmakat szül a nyugati országok körében, és megpróbálják majd ettől eltántorítani Oroszországot. Meglátása szerint Oroszország ellenfelei, illetve potenciális ellenfelei ebből a célból mindig is nagyra törő és hatalomra éhes emberekre támaszkodtak.

Putyin hangsúlyozta, hogy az ország megerősödésével párhuzamosan erősödött az Oroszország feltartóztatására irányuló politika is.

"Ahogy stabilizálódott a helyzet, kezdtünk a lábunkra állni, rögtön elkezdődött a feltartóztatás politikája" - mondta.

"Éppen akkor apránként, észrevétlenül, kis lépésekkel, de egyre inkább. És minél erősebbek lettünk, annál erősebbé vált a feltartóztatás politikája" - húzta alá. Hozzátette, hogy mindez gazdasági téren is megnyilvánul.

Címlapról ajánljuk
A németeket Schöder politikai öngyilkosságára emlékezteti Macron öngólja

A németeket Schöder politikai öngyilkosságára emlékezteti Macron "öngólja"

Aggodalom és megdöbbenés Berlinben az előre hozott francia nemzetgyűlési választások első fordulójának eredményei és a második forduló lehetséges kimenetele miatt. Német kormánypártok vezető politikusai vélekednek úgy, hogy Emmanuel Macron francia államfő a választások kiírásával "öngólt" rúgott, és Németország legfontosabb uniós partnerét politikai elszigetelődés fenyegeti.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×