eur:
392.97
usd:
363.49
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Tűzoltók annak a helikopter-balesetnek a helyszínén, ahol Kobe Bryant kétszeres olimpiai bajnok, visszavonult amerikai profi kosárlabdázó nyolcadmagával életét vesztette a kaliforniai Calabasas közelében 2020. január 26-án.
Nyitókép: Mark J. Terrill

Kobe Bryant halála: a felhők miatt teljesen összezavarodott a helikopterpilóta

Kobe Bryant visszavonult sztárkosárlabdázónak, lányának és további hét embernek a halálát okozó, 2020 januári helikopter-balesetben a pilótának "jogilag tilos volt" a felhők közé repülni, mégis így tett - közölte kedden az amerikai Nemzeti Közlekedésbiztonsági Bizottság (NTSB) elnöke.

Robert Sumwalt azt mondta, hogy az adott helyzetre érvényes repülési szabályok (VFR) szerint tilos lett volna berepülnie a felhők közé, ennek ellenére így cselekedett.

Az NTSB szerint a szerencsétlenség lehetséges oka az volt, hogy a pilóta az időjárási viszonyok ellenére úgy döntött: folytatja a repülést, ami miatt zavar lépett fel nála a térbeli tájékozódásban, és elvesztette az irányítást.

A New York Times azt írta, az NTSB megállapításai szerint a pilóta, Ara Zobayan a rossz látási viszonyok közé érkezve a tilalom ellenére úgy döntött, a felhőkön keresztül azok fölé kerül. Ám annyira megzavarodott a tájékozódási pontok híján, hogy amikor a légiirányítókkal azt közölte, emelkedik, valójában balra fordult és gyorsan ereszkedett - így csapódott végül a hegyoldalnak a Los Angeles belvárosától mintegy 45 kilométernyire északnyugatra fekvő kaliforniai Calabasasnál.

A baleset 2020. január 26-án történt, a tragédiának nem volt túlélője.

A philadelphiai születésű legendás NBA-játékos 41 éves volt, négy gyermek édesapja. A profi kosárlabdázástól 2016-ban vonult vissza, 1996-tól húsz esztendőn keresztül a Los Angeles Lakers kosarasa volt, a csapattal ötször (2000, 2001, 2002, 2009, 2010) nyerte meg az észak-amerikai profiligát (NBA). Kétszer (2009, 2010) a döntő legjobb játékosának is megválasztották, 2008-ban ő lett a bajnokság legjobbja, míg 18 alkalommal vett részt az All Star-gálán. Az amerikai válogatottal 2008-ban Pekingben, 2012-ben Londonban bizonyult a legjobbnak az olimpiai játékokon.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×