eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
A koronavírus elleni oltóanyag a Dél-pesti Centrumkórházban 2020. december 27-én. Ezen a napon az Európai Unió (EU) tagállamaiban megkezdődött a lakosság koronavírus elleni összehangolt beoltása. Magyarországon elsőként az egészségügyi dolgozók kapják meg a Pfizer és a BioNTech által kifejlesztett vakcinát.
Nyitókép: Balogh Zoltán

Nem bírja a tempót a Pfizer, lassítja a gyártást

A vállalat megígérte az EU vezetőjének, hogy az első negyedéves szállítás rendben lesz, ám február derekáig ehhez átállásra van szükségük.

Átmenetileg kevesebb vakcinát szállít Európába a Pfizer, a gyártási kapacitás növelése folyamatban van - olvasható a The Guardianben.

A kapacitásnöveléshez módosítani kell olyan gyártási folyamatokat is, amelyeket engedélyeztetni kell, ezért a rend helyreállásáig eltelő idő is bizonytalan, a Pfizer oltóanyaggyár azt ígéri, januárban, február első felében úrrá lesznek a helyzeten, onnantól pedig még a megnövekedett igényeket is ki tudják elégíteni - áll az Index összefoglalójában.

Közben hat EU-tagállam (Dánia, Finnország, Svédország, illetve Észtország, Lettország és Litvánia) levelet írt Ursula von der Leyenhoz, az unió első emberéhez, elfogadhatatlannak nevezve a lassulást. Válaszul a vezető közölte, felhívta a Pfizer első emberét, aki arról biztosította, hogy az első negyedéves szállítások rendben lesznek.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×