eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Kozma Imre, a Betegápoló Irgalmasrend vezetője a Hajléktalan Jézus szobra mellett a VIII. kerületi Horváth Mihály téren az alkotás átadásán 2017. április 11-én. A Jézust padon fekvő hajléktalanként megjelenítő Krisztus-ábrázolás Timothy Schmalz kanadai szobrász alkotása, első példányát 2013-ban helyezték el Torontóban. A szobor egy-egy példányát azóta több nagyvárosban is elhelyezték.
Nyitókép: Marjai János

Európai Parlament: a tagállamoknak meg kell szüntetniük a hajléktalanság büntethetőségét

A hajléktalanság felszámolásával kapcsolatos állásfoglalást szavazott meg plenáris ülésén az Európai Parlament, és ebben leszögezte, hogy a lakhatáshoz való jog alapvető emberi jog.

A nagy többséggel elfogadott nyilatkozat szerint az EP-képviselők erőteljesebb fellépést várnak az unió végrehajtó testületétől, az Európai Bizottságtól annak érdekében, hogy Európában 2030-ra megszűnjön a hajléktalanság.

A parlament ennek érdekében a tagállami támogatások emelését, a hajléktalanság megelőzésének fokozását, az egészségügyhöz és az oktatáshoz való egyenlő hozzáférést, a munkaerőpiaci integráció támogatását, a hajléktalanság büntethetőségének eltörlését, valamint hosszú távú lakhatási stratégiák végrehajtását tartja elengedhetetlennek.

Az állásfoglalásban rámutattak továbbá, hogy

az elmúlt tíz évben 70 százalékkal nőtt Európában a fedél nélküliek száma, és a koronavírus-járvány okozta gazdasági válság miatt a hajléktalanok aránya vélhetőleg tovább fog nőni.

Ámbár a lakhatási politika nem tartozik az uniós hatáskörök közé, az EU különböző intézkedések – például állami támogatásokat, az adózást és a versenyt szabályzó rendelkezések – révén közvetett módon hatással lehet a lakhatás alakulására

Címlapról ajánljuk
Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

A gyógyszereket mindig gyerekektől elzárt helyre tegyük, és ezt tartsuk észben a nyaralás vagy az utazás alatt is, hiszen nagyon súlyos mérgezéseket is okozhatnak – figyelmeztetett az InfoRádióban az országos tisztifőgyógyszerész. El Koulali Zakariás arról is beszélt, hogy bizonyos készítmények hűtést igényelnek, illetve magas hőmérséklet hatására hamar tönkremehetnek, hatástalanná válhatnak.

Robert Fico méltatta Orbán Viktor moszkvai útját

A szlovák kormányfő azt mondta, ha egészséges lenne csatlakozott volna.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 6. 11:42
×
×
×
×