eur:
392.6
usd:
362.78
bux:
72164.93
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Nyitókép: Twitter

Zátonyra futott egy komp Finnország és Svédország közt a "senki földjén"

Nem ez az első eset mostanában errefelé. Erős volt a szél.

Zátonyra futott egy komp a Botteni-öbölben, a 331 utasból és a 98 fős legénységből senki sem sérült meg - közölte a finn parti őrség a Twitteren szombaton.

Az összesen 2800 utas szállítására alkalmas komp a Finnország és Svédország között található Aland-szigetek székhelye, Mariehamn kikötőváros közelében feneklett meg. A finn hatóságok közölték, hogy senki sincs közvetlen életveszélyben, és a hajó nem kapott léket.

A Viking Line hajózási vállalat kompja a svéd fővárosból, Stockholmból tartott a finnországi Turkuba. A hajó menetrend szerint megállt Mariehamnban. A baleset idején erős szél fújt a tengeren. A Viking Line vizsgálatot indított az ügyben.

A finn parti őrség a Twitteren fotót is közzétett a zátonyra futott kompról.

Szeptemberben a Viking Line egy másik utasszállító kompja feneklett meg a körülbelül 6500 szigetből álló Aland-szigeteknél, akkor sem sérült meg senki. A sekély víz és a szűk átjárók miatt nehéz nagy hajókkal közlekedni a térségben.

Címlapról ajánljuk
Deutsch Tamás: erős EP-frakciónk lesz, amely azonnal komoly súllyal bír majd a döntéshozatalban

Deutsch Tamás: erős EP-frakciónk lesz, amely azonnal komoly súllyal bír majd a döntéshozatalban

A Fidesz európai parlamenti képviselője reálisnak tartja, hogy a formálódó Patrióták Európáért pártszövetség a frakcióalapítás feltételeként előírt országszám dupláját, illetve a létszám négyszeresét is teljesítheti. Deutsch Tamás arról is beszélt az InfoRádióban, hogy a frakció a jövő hét elején alakulhat meg, és szerinte az Európai Parlament harmadik vagy negyedik legnagyobb ereje lehet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Otthonfelújítási Program: elérhető a kivitelezők és tanácsadók listája

Otthonfelújítási Program: elérhető a kivitelezők és tanácsadók listája

Korábban már írtunk arról, hogy az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. honlapján az Otthonfelújítási Programhoz kapcsolódóan megjelent a támogatott termékek, berendezések listája. Ezúttal arról számolt be az ÉMI, hogy a honlapon már látható a program megvalósításában kivitelezőként, valamint tanácsadóként opcionálisan bevonható eddig regisztrált vállalkozások listája is, amik folyamatosan bővülnek a vállalkozások regisztrációi alapján.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×