eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Az új koronavírus okozta Covid-19 betegségben szenvedő pácienst visznek a prágai Motol kórházba 2020. november 6-án. A kórház öt, súlyos állapotban lévő beteget vesz át más, már túlterhelt intézményektől.
Nyitókép: MTI/EPA/Martin Divisek

Most kell nagyon észnél lenniük a cseheknek

Jelentősen lelassult a koronavírus-járvány terjedése Csehországban. Hétfőn 5406 új fertőzöttet szűrtek ki, amely 642-vel kevesebb, mint egy hete, és a legalacsonyabb hétköznapi szám, amelyet az utóbbi néhány hónapban mértek - derült ki az egészségügyi minisztérium honlapján kedden reggel megjelent kimutatásokból.

Az aktív fertőzöttek száma 117 858, míg a kórházakban 6592 beteget kezelnek. Ezek a számok is csökkentek az utóbbi napokban. A koronavírus-fertőzés következtében elhunytak száma hétfőn 85-tel 6416-ra emelkedett.

A hét első napján elvégzett tesztek számát egyelőre nem közölték. A múlt heti munkanapokon átlagban 30-33 ezer tesztet végeztek, mintegy tízezerrel kevesebbet, mint az előző hetekben. A pozitív eredményt hozó tesztek aránya a hét végén a korábbi 25-26 százalékról 21 százalékra csökkent.

A járvány terjedési mutatója a legfrissebb adatok szerint már 0,6-ra csökkent, ami szintén a helyzet javulásáról tanúskodik.

Csehországban november 20-ig szükségállapot van érvényben. A kormány hétfő délután úgy döntött, hogy felkéri a képviselőházat a szükségállapot 30 nappal való meghosszabbítására. A parlamenti alsóház csütörtökön tűzi napirendre a témát. A pártok egyetértenek a szükségállapot meghosszabbításával, de eltérőek a vélemények annak hosszáról.

Karel Havlícek ipari és kereskedelmi miniszter korábban úgy nyilatkozott: ha folytatódik a helyzet javulása, jó esély van arra, hogy szigorú óvintézkedések mellett december elején újra kinyithassanak az október elején bezárt üzletek és újra működhessenek a szolgáltatások.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

A Dunában vannak emberi eredetű szennyeződések, főként növényvédőszer- és gyógyszermaradványokat, valamint ipari korróziógátló anyagokat azonosítottak a szakemberek – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ vezető vízhigiénés szakértője a folyó és a budapesti ivóvíz minőségét vizsgáló átfogó kutatásokról.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Az orosz bombázás három civilt ölt meg szombaton Ukrajna déli részén, Herszonban - közölték tisztviselők. Az éjszakai orosz csapások miatt több mint 100 ezer háztartás maradt áram nélkül Észak-Ukrajnában, és megszűnt a vízellátás egy regionális fővárosban - közölték szombaton az ukrán hatóságok. Közben tűz ütött ki egy gázvezetéken a Krímben - közölték vasárnap az oroszok által telepített hatóságok, akik szerint baleset történt, áldozatok pedig nincsenek. Az ukrán légierő parancsnoka mindemellett arról számolt be, hogy erői megtévesztették az orosz csapatokat katonai célpontoknak látszó modellekkel, amelyek ellen az oroszok rakétákat vetettek be. Háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×