eur:
397.25
usd:
356.68
bux:
0
2024. október 1. kedd Malvin
Donald Trump amerikai elnök nyilatkozik a washingtoni Fehér Ház déli kertjében, mielőtt elutazik az arizonai Yumába 2020. június 23-án. Trump közölte, a szövetségi kormányzat  kész segítséget nyújtani a rend helyreállításához Seattle-ben, illetve hamarosan elnöki rendeletet ad ki az amerikai történelmi emlékművek és szobrok védelméről.
Nyitókép: Stefani Reynolds

Menekülőúton az elnökválasztással kapcsolatos álhírek

Miután a Facebook elkezdte letiltani az amerikai választási csalásokkal kapcsolatos összeesküvés-elméleteket, a felhergelt közönség újabb platformokat keresett magának.

Egy ideig nagyon szoros küzdelem volt a republikánus Donald Trump és a demokrata Joe Biden között az amerikai elnökválasztáson, de mostanra eldőlt, hogy Biden lesz az Egyesült Államok 46. elnöke. Trump azonban többször is kiáltott – egyelőre minden bizonyíték nélkül – választási csalást, melyet támogatói átvettek, és egy adag összeesküvés-elmélet kíséretében tovább terjesztettek. Ha pedig jönnek az efféle üzenetek tiltásai és korlátozásai, mindig van hová menekülni – írja a Computerworld.hu.

A nagyobb közösségi oldalak, például a Facebook, már elkezdték letiltani az ilyen álhíreket terjesztő csoportokat, így azok most olyan platformokon találtak otthont, mint a Discord vagy a Parler, ahol

sokkal kevésbé szigorúak a közösségi irányelvek.

Előbbi arról híres, hogy semmit nem szankcionál, ami nem ütközik konkrétan törvénybe. Ennek következtében a gyűlöletbeszédtől kezdve az összeesküvés-elméleteken keresztül egészen a nyíltan kimondott holokauszttagadásig minden megtalálható felületén. A cég képviselője szerint a félrevezető információk terjesztői csak saját magukat járatják le, és ők bíznak az általuk kialakított rendszerben.

A másik népszerű oldal a főként videojáték közbeni kommunikációra létrehozott Discord, amely mostanra sokkal kiterjedtebb célt szolgál. Itt bárki létrehozhat olyan szervert, amelyben különböző chatszobákat alakíthat. Mostanában ezen a platformon is egyre gyakrabban üti fel a fejét a @StopTheSteal mozgalom. A Discord képviselője úgy nyilatkozott, amint úgy látják, hogy a közösségi irányelveket megszegik, azonnal szankcionálják majd őket.

Címlapról ajánljuk
Nő a kancellárjelöltek száma Németországban – az AfD is harcba száll

Nő a kancellárjelöltek száma Németországban – az AfD is harcba száll

Németországban jövő ősszel tartják a parlamenti választásokat. Pontosan egy évvel a szavazás előtt az ellenzéki konzervatív CDU/CSU pártszövetség és a kormányzó szociáldemokrata SPD után a radikális jobboldali Alternatíva Németországért (AfD) is kancellárjelöltet állít: Alice Weidel társelnököt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
Támadásba lendült Izrael - Hogyan reagálnak a tőzsdék?

Támadásba lendült Izrael - Hogyan reagálnak a tőzsdék?

Tegnap este Izrael elkezdte támadni Libanon határmenti területeit, a piacokon egyelőre azonban mérsékelt reakciókat hozott az esemény. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a befektetők a menekülőeszköznek számító arany felé kezdtek el fordulni. Ami a tőzsdei mozgásokat illeti, Ázsiában ma reggel felemás hangulatban telik a kereskedés, míg Európában a tegnapi esés követően kisebb felpattanás, Amerikában pedig kisebb esés jöhet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×