eur:
393.14
usd:
363.63
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Fertőzött lett a Fehér Ház kabinetfőnöke

Fertőzött lett a Fehér Ház kabinetfőnöke, Mark Meadows is - jelentette a The Hill című lap péntek éjjel.

z információkból nem derült ki, hogy Meadows mikor fertőződhetett meg az új típusú koronavírussal. Kedd délután azonban Donald Trump elnökkel együtt látogatott el a virginiai Arlingtonba, a republikánusok választási kampányának központjába, és ott nem viselt szájmaszkot.

Az elsősorban a washingtoni politikai élettel foglalkozó The Hill emlékeztetett arra: Donald Trumpon kívül a Fehér Ház több vezető munkatársa fertőződött meg a koronavírussal az elmúlt hetekben. Köztük volt Kayleigh McEnany, az elnöki hivatal szóvivője, Stephen Miller, az elnök belpolitikai tanácsadója és Hope Hicks kommunikációs igazgató. Még a nyáron koronavírusos lett Robert O'Breien nemzetbiztonsági tanácsadó is.

Valamennyien meggyógyultak.

A Bloomberg News hírügynökség információi szerint pozitív lett a vírustesztje a Trump-kampány egyik munkatársának is.

Mark Meadows fertőzésének híre akkor került napvilágra, amikor az Egyesült Államokban pénteken csaknem 130 ezer új fertőzést diagnosztizáltak.

Joe Biden, a demokraták elnökjelöltje - aki az eddigi szavazatszámlálási eredmények alapján várhatóan az Egyesült Államok következő elnöke lesz - péntek éjjel a Wilmingtonban mondott rövid beszédében hangsúlyozta: elnökségének már az első napján tervet mutat be a koronavírus-járvány megfékezésére. "Ez nem menti meg a már elveszített életeket, de megment majd rengeteg életet az előttünk álló hónapokban" - hangoztatta.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×