eur:
397.24
usd:
356.71
bux:
73896.18
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos
Védőmaszkot viselő utasok várják, hogy felszálljanak a vonatra egy kijevi vasútállomáson 2020. március 27-én. Az ukrán kormány bejelentette, hogy a koronavírus-járvány miatt Ukrajna teljesen leállítja a nemzetközi utasszállítást, azaz lezárja határait saját állampolgárai előtt is. Az orosz állami vasúti társaság különvonatot indít az orosz állampolgárok Ukrajnából és az ukránok Oroszországból történő hazaszállítására. A mintegy 800 férőhelyes szerelvény a tervek szerint 27-én indul Kijevből és másnap érkezik meg Moszkvába.
Nyitókép: Szerhij Dolzsenko

A keleti szomszédban: 7014 új fertőzött

337 410-re nőtt az igazolt fertőzöttek száma Ukrajnában. Rengetegen kerülnek most kórházba.

Továbbra sem lassul a koronavírus-fertőzés terjedése Ukrajnában, szombatra is hétezer feletti új beteget és több mint száz elhunytat regisztráltak, az egészségügyi miniszter pedig arról számolt be, hogy megint nagyon sokan kerültek kórházba.

A közölt adatok alapján az elmúlt napon 7014 új esettel 337 410-re nőtt az igazolt fertőzöttek száma, az elhunytaké pedig 125 újabb halálos áldozattal 6289-re. Eddig 139 755-en gyógyultak meg, viszont már 191 366 beteget kezelnek koronavírus-fertőzéssel az országban.

Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter napi tájékoztatóján kiemelte, hogy előző nap is sok, 1058 koronavírusos, illetve fertőzésgyanús beteg került kórházba. A betegágyak leterheltsége országos átlagban már 61 százalékos. Jelenleg 505-en vannak lélegeztetőgépen.

Az UNIAN hírügynökség hozzáfűzte, hogy az ország különböző régióiból nap mint nap érkeznek hírek, amelyek szerint vészesen fogynak a szabad ágyak a Covid-betegek ellátására kijelölt kórházakban, az egészségügyi dolgozók tömegesen mondanak fel, és több helyen nem tudják elvégezni a betegek oxigénterápiás kezelését.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Lázadnak a Kalózok, szakad a cseh kormánykoalíció

Lázadnak a Kalózok, szakad a cseh kormánykoalíció

A cseh kormánypártok között kialakult viták miatt a Kalózpárt kedden kilép a koalícióból – jelentette be a párt elnöke, Ivan Bartoš. Ezt a lépést követi majd a párt két – külügy- és jogalkotási – miniszterének lemondása.

Orbán Viktor: ha baj van, a magyarok példásan összefognak, ebből kéne valamit átmenteni a békeidőkre

A miniszterelnök beszéde nyitja meg az Országgyűlés őszi ülésszakát. Szólt az árvízi védekezésről, a gyermekeket érintő nyári intézkedésekről is. A gazdasági semlegesség politikáját kell felépíteni szerinte, nem szabad egyik blokk mögé sem beállni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×