eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Csökkent az új fertőzöttek száma Horvátországban és Szlovéniában

A horvátoknál 212, a szlovéneknél 114 új fertőzött van.

Horvátországban és Szlovéniában is enyhén csökkent a koronavírussal fertőzöttek napi száma - derült ki a válságstábok szombati jelentéséből.

Horvátországban az elmúlt 24 órában 212-vel nőtt, és elérte a 14 725-öt az azonosított fertőzöttek száma. Csütörtökön még 234 esetről számoltak be. Új halálesetnem történt, az elhunytak száma így 245 maradt, 12 353-an pedig már meggyógyultak. A betegek közül 288-an vannak kórházban, közülük 24-en lélegeztetőgépre kapcsolva.

Az aktív betegek száma 2128, és 9714-en vannak hatósági karanténban.

Szlovéniában a kormány által közzétett adatok szerint pénteken 114-el 4309-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Csütörtökön még rekordszámú, 137 új esetről számoltak be.

Egy haláleset történt, így a járvány eddigi elhunytjainak száma 141-re nőtt. A diagnosztizált betegek közül 67-en vannak kórházban, közülük tizenegyet ápolnak intenzív osztályon. A múlt hét óta megkétszereződött a kórházi ellátásra szoruló betegek száma. Az aktív fertőzöttek száma 1187.

Szlovéniában eddig csak zárt nyilvános helyen kellett maszkot hordani, szombattól a piacokon, a városközpontokban és a szabadtéri rendezvényeken is kötelező lesz. A szabálysértőket 400-tól 4000 euróig, azaz 140 ezertől 1,4 millió forintig terjedő pénzbírsággal sújthatják az ellenőrök.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×