eur:
394.68
usd:
366.01
bux:
71498.31
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Influenza elleni védőoltás injekciós tűben egy salgótarjáni háziorvosi rendelőben 2017. október 24-én. Összesen 1,3 millió adag ingyenes védőoltás van a háziorvosoknál. A térítésmentes védőoltásra a 60 évesnél idősebbek, az asztmások, a cukorbetegek, a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők, valamint a várandós nők jogosultak. Az idén is jár azoknak is a vakcina, akik a munkájuk során vagy szervezett segítségnyújtás keretein belül migránsokkal kerülnek kapcsolatba.
Nyitókép: MTI Fotó: Komka Péter

Bombának szánt bejelentés egy koronavírus-vakcináról

A Pfizer amerikai gyógyszergyár vezetője állítja, októberben már lesz oltás.

Egy hétfői tévéinterjúban a Pfizer amerikai gyógyszergyár vezérigazgatója, Albert Bourla bejelentette, októberre lesz koronavírus elleni védőoltása - szúrta ki a 24.hu.

A CNBC amerikai tévében azt is elmondta, eddigi kísérleteiket siker koronázza, ezért most már idős, krónikus betegeken tesztelik az oltóanyagot, amellyel kapcsolatban az az ígéret, hogy hatékony lesz és biztonságos.

A Pfizer a német BioNTech gyógyszergyártóval együtt dolgozik a vakcinán. A cég már szombaton bejelentette, hogy kiterjeszti a klinikai kísérleteket, s az eddigi 30 ezer ember helyett 44 ezer emberen végez majd kísérleteket.

Az USA-ban jelenleg három gyógyszergyár folytat komoly vakcinakísérleteket, ezekbe az amerikai kormányzat már több milliárd dollárt belefektetett.

Közben az amerikai lakosság egyre növekvő mértékben szkeptikus a vakcinákkal, illetve azok megbízhatóságával kapcsolatban, főként azért, mert túl gyorsan adnak engedélyt egy ilyen fontos oltásra.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Kedvezmények és apróbetűs részek a diákszámla-csomagoknál: mi alapján válasszunk?

Kedvezmények és apróbetűs részek a diákszámla-csomagoknál: mi alapján válasszunk?

Sokan az egyetemi tanulmányaik megkezdésével párhuzamosan nyitják meg első lakossági folyószámlájukat, ezért a pénzintézetek rendkívül kedvező ajánlatokat kínálnak az új ügyfeleknek. Közeleg az egyetemi ponthatárok kihirdetése, ezért mostanában egyre több családban és fiatal felnőttben merül fel a kérdés: mire figyeljenek a bank kiválasztásakor? Kutatásunkban arra keressük a választ, hogy milyen szempontok alapján választanak diákszámla-konstrukciót a leendő ügyfelek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×