eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Védőmaszkot viselő vásárlók állnak sorban egy ungvári pékség előtt 2020. április 11-én délelőtt. Megtiltotta a helyi kormányzóság az embereknek, hogy a hétvégén elhagyják otthonaikat Kárpátalján, valamint Ukrajna nyugati részében Voliny és Csenyivci megyében a koronavírus-fertőzés terjedésének megfékezése érdekében. A lakhelyelhagyásra vonatkozó tilalom április 11-én 13 órától 13-án 6 óráig lesz érvényben.
Nyitókép: MTI/Nemes János

Kétezernél is több az új beteg, vágtat a járvány Ukrajnában

Hétfőre is csaknem 2200 új beteget regisztráltak, velük együtt az azonosított fertőzöttek száma pedig meghaladta a 138 ezret keleti szomszédunkban.

Az adatok szerint vasárnap 2174 új esettel 138 068-ra nőtt az eddig igazolt fertőzöttek száma, az elhunytaké 31 újabb halálos áldozattal 2877-re emelkedett, miközben eddig 62 606-en gyógyultak meg, közülük előző nap csupán 379-en. Jelenleg 72 585 beteget kezelnek koronavírus-fertőzéssel, számuk 1764-gyel nőtt egy nap alatt. A járvány kezdete óta egy nap alatt a legtöbb új fertőzöttet, 2836-ot, pénteken jegyezték fel, a legtöbb elhunytat, 54-et pedig szerdán. Ukrajnában általában hétvégén valamivel kevesebb új beteget regisztrálnak, ennek az az oka, hogy kevesebb tesztet végeznek, mint hétköznapokon.

Területi megosztásban

a legtöbb új beteget, 244-et ismét az ország második legfertőzöttebb területének számító fővárosból, Kijevből jelentették,

a második legtöbbet, 186-ot pedig a legfertőzöttebb régióból, a nyugat-ukrajnai Lviv megyéből. Utóbbiban az igazolt fertőzöttek száma 15 881-re, az elhunytaké öt újabb esettel 447-re nőtt. Kijevben eddig összesen 15 276 beteget azonosítottak, a halálos áldozatok száma pedig két újabbal elérte a 242-őt.

Kárpátalján a jelenlegi adatok alapján az igazolt fertőzöttek száma 8091, haláleset előző nap nem történt, így az elhunytaké továbbra is 271, miközben eddig 3568-an győzték le a kórt.

Előző nap 269 koronavírusos beteget kellett kórházba szállítani az országban. A egészségügyi alkalmazottak közül újabb 77 kapta el a vírust, közülük már több mint 12 ezren fertőződtek meg a járvány kezdete óta. Előző nap 19 006 tesztet végeztek el Ukrajnában, ebből 15 224 PCR-tesztet és 3782 antitestszűrést.

Ukrajnában jelenleg adaptív rendszerű korlátozások vannak érvényben. Ez azt jelenti, hogy a kormány a településeket és a régiókat négy színes - vörös, narancs, sárga és zöld - zónába sorolja a helyi járványhelyzet, a kórházak leterheltsége és az elvégzett tesztek száma alapján. A vörös zónába sorolt helyeken a legszigorúbb korlátozások lépnek életbe, beleértve a tanítás szüneteltetését és a közösségi közlekedés leállítását. A helyi vezetés önhatalmúlag csak szigorúbb korlátozásokat alkalmazhat - enyhébbeket nem -a központilag meghatározottaknál.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 4. 21:32
×
×
×
×