eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Védőmaszkot viselő vásárlók állnak sorban egy ungvári pékség előtt 2020. április 11-én délelőtt. Megtiltotta a helyi kormányzóság az embereknek, hogy a hétvégén elhagyják otthonaikat Kárpátalján, valamint Ukrajna nyugati részében Voliny és Csenyivci megyében a koronavírus-fertőzés terjedésének megfékezése érdekében. A lakhelyelhagyásra vonatkozó tilalom április 11-én 13 órától 13-án 6 óráig lesz érvényben.
Nyitókép: MTI/Nemes János

Nem lassít a járvány Ukrajnában

Az elmúlt 24 órában ismét több mint 2100 koronavírus-fertőzöttet regisztráltak, a járvány kezdete óta azonosított esetek száma ezzel megközelítette a 136 ezret.

A testület adatai szerint szombaton 2107 új esettel 135 894-re nőtt az eddig igazolt fertőzöttek száma, az elhunytaké 35 újabb halálos áldozattal 2 846-ra emelkedett, miközben eddig 62 227-en gyógyultak meg, közülük előző nap kevesebb mint hatszázan. Jelenleg 70 821 beteget kezelnek koronavírus-fertőzéssel Ukrajnában, számuk csaknem 1500-zal nőtt egy nap alatt.

A járvány kezdete óta egy nap alatt a legtöbb új fertőzöttet, 2836-ot, egy nappal korábban jegyezték fel, a legtöbb elhunytat, 54-et pedig szerdán.

Területi megosztásban a legtöbb új beteget, 240-et - továbbá hat halálos áldozatot - az ország második legfertőzöttebb területének számító fővárosból, Kijevből jelentették, a második legtöbbet, 188-at pedig a legfertőzöttebb régióból, a nyugat-ukrajnai Lviv megyéből. Utóbbiban az igazolt fertőzöttek száma 15 695-re, az elhunytaké két újabb esettel 442-re nőtt.

Kijevben eddig összesen 15 032 beteget azonosítottak, a halálos áldozatok száma pedig elérte a 240-et. Kárpátalján a jelenlegi adatok alapján az igazolt fertőzöttek száma 8049, az elhunytaké kettővel 271-re nőtt, miközben eddig 3530-an győzték le a kórt. Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter egy rádióinterjúban kijelentette, hogy Ukrajna külföldi partnerei megértéssel vették tudomásul az ország határainak újbóli lezárását a külföldiek előtt. Az ukrán kormány augusztus végén hozta meg ezt a döntést, egyelőre egy hónapos határidőre azaz, szeptember 28-ig van érvényben a beutazási tilalom. A tárcavezető kiemelte, hogy továbbra is biztosítják a rokonok közti kapcsolattartást, ezen felül az üzleti tevékenység elősegítésére is készek kivételeket tenni.

Közben azonban vasárnap a Jevropejszka Pravda hírportál arról adott hírt, hogy Németországból, Kanadából és az Egyesült Államokból érkezett külföldiek rekedtek a lvivi (lembergi) repülőtéren, akiket a határőrök nem akarnak beengedni az országba. Valamennyien ukrán állampolgárok gyermekei.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 4. 21:32
×
×
×
×