eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba

Két héttel meghosszabbítják a kijárási korlátozásokat Melbourne-ben

Noha az elmúlt hetekben csökken az újonnan regisztrált fertőzöttek száma, Victoria állam miniszterelnöke szerint ahhoz, hogy a lehetőségekhez mérten megszokott karácsonyuk legyen, ezek a lépések elengedhetetlenek.

A járvány által leginkább sújtott dél-ausztráliai Victoria államban augusztus 2-án hirdettek katasztrófahelyzetet. Az állam székhelyének számító, mintegy 4,9 milliós Melbourne-ben az eredetileg szeptember 13-án lejáró korlátozások egyebek között a nem alapvető fogyasztási cikkeket áruló boltok ideiglenes bezárását és éjszakai kijárási tilalmat is előírnak. A vasárnapi bejelentés értelmében az éjszakai kijárási tilalom egy órával rövidebb lesz.

A miniszterelnök kijelentette, újabb enyhítésekről szeptember 28-án tárgyalnak majd, és elképzelhetőnek tartotta, hogy október 26-ától teljesen megszüntetik a korlátozásokat. Victoria egészségügyi hatóságai vasárnapra virradóan 63 új fertőzést és 5 halálesetet jelentettek az elmúlt 24 órából. Ezzel az államban a Covid-19 betegségben elhunytak száma 666-ra, országszerte pedig 753-ra emelkedett.

A hét végén Melbourne-ben mintegy kétszázan tüntettek a korlátozások ellen, egy tüntető megsebesített egy rendőrt, ellene és több társa ellen eljárás indult. Augusztus elején Victoriában még 700 körül volt a regisztrált napi fertőzések száma.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Alig van korszerű ingatlan idehaza, de az otthonfelújítási program nagy hajtóerő lehet

Alig van korszerű ingatlan idehaza, de az otthonfelújítási program nagy hajtóerő lehet

Az évente megépülő húszezer új lakás nagyon elenyésző szám a négy és fél milliós országos lakásállományhoz képest – mondta az InfoRádióban az MBH Jelzálogbank vezérigazgatója. Nagy Gyula arról is beszélt, hogy az otthonfelújítási programban a nyílászárócsere a legolcsóbb beruházás, a homlokzati és födémszigetelés viszont jelentős kiadásokkal jár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×