eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Az Oroszországi Közvetlen Befektetési Alap (RFPI) által közreadott képen az új koronavírus okozta betegség, a Covid-19 elleni oltóanyag, a Gam-Covid-Vak előállításán dolgoznak az orosz Nyikolaj Gamaleja Nemzeti Járványügyi és Mikrobiológiai Kutatóintézet moszkvai laboratóriumában 2020. augusztus 6-án. A vírus ellen a világon elsőként bejegyzett vakcina árusítását a tervek szerint augusztusban elkezdik Szputnyik V néven.
Nyitókép: MTI/Oroszországi Közvetlen Befektetési Alap (RFPI)

Ötezerhez közelít az új fertőzöttek száma Oroszországban

A napi növekmény immár 16. napja nem haladja meg az ötezer főt, de a mutató az elmúlt öt napban emelkedést mutatott.

A terjedés üteme 0,5 százalékos, az új esetek 27,2 százaléka tünetmentes. Oroszország a negyedik helyen áll a világon a kimutatott koronavírus-fertőzések számát tekintve az Egyesült Államok (5 997 164), Brazília (3 862 311) és India (3 621 245) után.

Az aktív esetek száma 2505-tel 168 756-ra nőtt. A halálozások száma 83-mal 17 176-ra, a felépüléseké pedig 2405-tel 809 387-re emelkedett. Az országban a járvány kezdete óta több mint 36,6 millió, az elmúlt nap folyamán pedig mintegy 259 ezer laboratóriumi tesztet végeztek el. Koronavírus-fertőzés gyanújával 211 940 embert tartanak orvosi megfigyelés alatt.

A koronavírus-fertőzésen átesett Alekszandr Novak orosz energiaügyi miniszter hétfőn, három negatív teszteredmény után visszatért hivatalába. A SARS-CoV-2 vírust augusztus 18-án mutatták ki a tárcavezető szervezetében. Az orosz kormánynak eddig legkevesebb öt tagja esett át a Covid-19 betegségen, köztük Mihail Misusztyin miniszterelnök is.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 4. 21:32
×
×
×
×