eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Autósok várakoznak magyarországi  belépésre az osztrák-magyar határon Nickelsdorfban 2020. március 17-én. A magyar hatóságok az éjszaka folyamán egyszeri átutazást tesznek lehetővé a román és a bolgár állampolgároknak egy kijelölt tranzitútvonalon. Magyarország március 16-án éjféltől zárta le határait a külföldről érkező nem magyar állampolgárok előtt a koronavírus-járvány megfékezése érdekében.
Nyitókép: MTI/EPA/Christian Bruna

A szomszédok egyelőre nemet mondanak a határzárra

Sem Ausztria, sem Szlovákia nem abban látja a megoldást az emelkedő járványszámok ellenére.

Ausztria, Csehország és Szlovákia el kívánja kerülni a határok lezárását a koronavírus-fertőzöttek számának növekedése ellenére - közölte a három ország házelnöke.

Wolfgang Sobotka, az osztrák, Boris Kollár, a szlovák és Radek Vondrácek, a cseh törvényhozás elnöke vasárnap találkozott az alsó-ausztriai Grafenegg kastélyában.

Magyarország a hét végén jelentette be, hogy keddtől korlátozza a külföldiek belépését.

A találkozó után Boris Kollár közölte, hogy megvitatták ezt a kérdést, és a határok lezárása az utolsó intézkedés, amelyet meg kívánnak hozni - jelentette a TASR szlovák hírügynökség. Kollár biztosította osztrák tárgyalópartnerét, hogy a szlovák ápolók a jövőben korlátozás nélkül utazhatnak Ausztriába.

Wolfgang Sobotka nagyra értékelte a három ország együttműködését, és hangsúlyozta, hogy a SARS-CoV-2 nevű koronavírus okozta Covid-19-betegség elleni sikeres harchoz szükség van a rendszeres egyeztetésre.

A fehéroroszországi hatóságok intézkedéseivel kapcsolatban az osztrák házelnök megdöbbenését fejezte ki, és szükségesnek nevezte, hogy szolidaritásukat fejezzék ki a fehérorosz néppel és a civil társadalommal.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Az MI kinyitja a világot az okostelefon-használóknak, de ezt nem mindenki élvezheti

Az MI kinyitja a világot az okostelefon-használóknak, de ezt nem mindenki élvezheti

A legújabb, legfejlettebb mesterséges intelligencia-funkciók továbbra is a csúcskategóriás készülékek privilégiumai maradnak – mondta az InfoRádióban a hwsw.hu informatikai szakportál újságírója. Koi Tamás hozzátette: még jó ideig csak azok számára lesznek elérhetők ezek a funkciók, akik a legmodernebb, legdrágább telefonokat vásárolják meg.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×