eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Donald Trump amerikai elnök a washingtoni Fehér Ház Ovális irodájában 2020. augusztus 13-án. Trump bejelentette, hogy  Izrael és az Egyesült Arab Emírségek békemegállapodást kötött,  amelynek értelmében Izrael és az Egyesült Arab Emírségek diplomácia kapcsolatot létesít egymással. Donald Trump mellett David Friedman, az Egyesült Államok izraeli nagykövete.
Nyitókép: MTI/AP/Andrew Harnik

Békemegállapodást kötött Izrael és az Egyesült Arab Emírségek

A békeegyezményről szóló közös nyilatkozatot azután tette közzé Donald Trump amerikai elnök a Twitteren, hogy azt az izraeli kormányfő és az emírségek koronahercege mellett ő is aláírta.

Az amerikai elnök szerint a két ország diplomácia kapcsolatot létesít egymással és megállapodásokat írnak alá. Jordánia és Egyiptom után az Egyesült Arab Emírségek a harmadik arab állam, amely diplomáciai kapcsolatot létesít Izraellel. A pakisztáni külügyminiszter szerint azonban a megállapodás garantálja, hogy a zsidó állam nem fogja annektálni a palesztin területeket, egyúttal arra szólította fel Izraelt és a palesztinokat, hogy üljenek ismét tárgyalóasztalhoz.

Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnök a Twitteren üdvözölte a békemegállapodást. "Érdeklődéssel és elismeréssel követtem az Egyesült Államok, a testvéri Egyesült Arab Emírségek és Izrael állam közös nyilatkozatát, amely szerint véget vetnek a palesztin föld izraeli annexiójának" - írta. Egyiptomi várakozás szerint a megállapodás közelebb hozza a békét, a stabilitást és a jólétet a Közel-Keleten.

Az ENSZ főtitkára is üdvözölte az egyezséget. António Guterres szóvivője útján közölte: üdvözöl minden kezdeményezést, amely előmozdítja a békét és a biztonságot a közel-keleti térségben".

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

A Dunában vannak emberi eredetű szennyeződések, főként növényvédőszer- és gyógyszermaradványokat, valamint ipari korróziógátló anyagokat azonosítottak a szakemberek – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ vezető vízhigiénés szakértője a folyó és a budapesti ivóvíz minőségét vizsgáló átfogó kutatásokról.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×