eur:
393.51
usd:
364.34
bux:
71851.09
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Renée Zellweger amerikai színésznő az Óz, a csodák csodája és a Csillag születik tragikus sorsú sztárjáról, Judy Garlandról szóló, Judy című, zenés életrajzi film bemutatóján Londonban 2019. szeptember 30-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Vickie Flores

Amerikai filmsztárral erősíthet az újraindult székely aláírásgyűjtési kampány

Renée Zellweger édesanyja révén lehet érintett, ezzel a lehetőséggel próbálnak élni a kezdeményezők.

Magasabb fokozatba kapcsolt a székely petíció nemzetközi kampánya, amelybe megpróbálják bevonni Renée Zellweger kétszeres Oscar- és négyszeres Golden Globe-díjas amerikai színésznőt, producert is - ismerteti a keddi Magyar Nemzet.

Pesty László kampányfőnök a lapnak elmondta: a Svédországban élő, a székely ügyért küzdő magyarság kereste meg a petíció kapcsán a helyi számi kisebbség vezetőit, hogy a közreműködésüket kérjék az aláírásgyűjtéshez. A kérdés a Számi Parlament elé is eljutott. A svédországi magyar és számi kisebbség egyeztetésén pedig az merült fel, hogy

mivel Renée Zellweger édesanyja is számi, együtt keresik meg a világhírű amerikai színésznőt, és kérik a segítségét a kampányban.

Erre a támogatásra nagy szükség lenne, mert az Írdalá.hu kampánycsapata és az őket segítő erők számára a legnagyobb feladat, hogy ismertté tegyék a székely petíciót Európában.

A tavaly május 7-én indult aláírásgyűjtésen ugyanis összegyűlt az egymillió szignó, de a törvényben meghatározott limitet csak három államban - Magyarországon, Romániában és Szlovákiában - érték el, további négyben nem sikerült ezt teljesíteni. Így a több mint egy hete újraindult és november 7-ig tartó aláírásgyűjtésben a legfőbb feladat az, hogy legalább további négy országban meglegyen a kellő számú támogató.

Címlapról ajánljuk
Órákkal az Árpád hídi autós tragédia előtt engedte el a rendőrség az ámokfutót
"Nem álltak fenn az őrizetbe vétel feltételei"

Órákkal az Árpád hídi autós tragédia előtt engedte el a rendőrség az ámokfutót

A férfi ellen szerda reggel kábítószer birtoklása miatt indult büntetőeljárás, de szabadon engedték, éjszaka ellopott egy taxit, és tömegbalesetet okozott az Árpád hídon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Rejtett diszkrimináció – Az idősek sajnos Magyarországon láthatatlanok

Rejtett diszkrimináció – Az idősek sajnos Magyarországon láthatatlanok

A sajtóban megszaporodtak azok a híradások, melyek szerint a nyugdíj mellett dolgozók száma tíz év alatt megnégyszereződött. Az elemzők jelentős része szerint a nyugdíjak annyira alacsony összegűek, hogy egyre több nyugdíjas kényszerül a megélhetése érdekében a nyugdíj mellett is dolgozni, és emiatt emelkedik jelentősen a nyugdíjas dolgozók száma. Vajon valóban ez a helyzet? 2. rész.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×