eur:
393.14
usd:
363.6
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a versenyképességi program támogatói okiratainak átadóján a minisztériumban 2020. június 11-én. Az eseményen a Szobi Italgyártó Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., a Pandan Műanyagfeldolgozó és Környezettechnikai Kft. és a GLB Alkatrészgyártó és Szerelőipari Vállalkozási Kft. vezetői vették át a dokumentumot.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Folytatódnak a dél-koreai beruházások Magyarországon

Több száz milliónyi beruházás érkezik Magyarországra a következő hónapokban Koreából - mondta Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter Szöulban tett látogatása során.

Szijjártó Péter rámutatott arra, hogy a tavalyi esztendő kivételes volt a Magyarországra érkező beruházások szempontjából, ugyanis

évtizedek óta először nem Németországból érkezett a legtöbb beruházás, hanem Dél-Koreából.

Azt mondta, hogy ennek oka a legnagyobb dél-koreai elektromos akkumulátor-gyártó vállalatok döntése, miszerint a világ legnagyobb elektromos akkumulátor-gyárait Magyarországra hozzák.

"Ezek a koreai vállalatok kifejezetten elégedettek a magyarországi körülményekkel, kifejezetten nagyra becsülik a politikai stabilitást, a magyar emberek munkaszeretetét, hozzáértését és szorgalmát, és kifejezetten nagyra becsülik Európa legalacsonyabb adóit, köztük Európa legalacsonyabb társasági adóját" - jelentette ki a miniszter.

Aláhúzta továbbá, hogy több, dél-koreai elektromos autóiparban aktív vállalat is úgy döntött, hogy további beruházásokat hoz Magyarországra, s ez csak az idén több száz millió eurónyi újabb dél-koreai beruházást jelent Magyarországon.

"Ezáltal hazánk nemcsak a hagyományos időszakban, hanem az új, elektromos autókra alapuló időszakban is elmondhatja azt, hogy

az európai autóipar zászlóshajója lesz"

- szögezte le Szijjártó Péter.

Hozzátette, hogy erről a több százmillió eurónyi újabb dél-koreai beruházásról az elektromos autóipar területén a következő hónapokban folyamatosan tesznek bejelentéseket annak megfelelően, ahogy a cégek belső döntési struktúrája azt lehetővé teszi.

A miniszter tudatta, hogy a beruházások Magyarország területén kiegyensúlyozottan fognak eloszlani, és több országrész is profitálni fog belőlük.

Szijjártó Péter hangsúlyozta azt is, hogy Magyarország és Dél-Korea között a politikai kapcsolatok is kifejezetten jók, és semmiféle akadályt nem jelentenek a kétoldalú gazdasági és beruházási kapcsolatok további fejlődése szempontjából.

"A kereskedelmi forgalmunk három és fél milliárd dollárt ért el tavaly, és idén, dacára annak, hogy milyen nehézségek vannak a világgazdaságban, az év első négy hónapjában további 35 százalékkal nőtt a magyar export Korea irányába" - mutatott rá a miniszter, hozzátéve, hogy a magyar-dél-koreai gazdasági együttműködések sikeressége is visszaigazolja a keleti nyitásról szóló döntés helyességét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×