eur:
392.88
usd:
363.36
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: pexels

Magyarok is karanténba kerültek egy német farmon

174 idénymunkásnak lett pozitív a koronavírus-tesztje.

Mintegy 500 munkás került karanténba egy bajorországi farmon azok után, hogy kiderült, 174 dolgozónak pozitív lett a koronavírus-tesztje – írta a Guardian alapján a Portfolio.

A hivatalos közlés szerint a munkások Magyarországról, Romániából, Bulgáriából és Ukrajnából érkeztek, és egymás közelében dolgoztak az uborkatermesztéssel foglalkozó farmon Mammingban.

A vírus ebben a csoportban jelent meg, és még nem terjedt ki szélesebb körben, ezért is rendelték el a karantént. A farm mind a 480 dolgozója és vezetői is karanténba vonultak.

A fertőzöttek közül egy ember került kórházba.

A bajor egészségügyi miniszter elmondása szerint komolyan veszik a vírust és annak megfékezését, megvizsgálják, hogy a munkások még kikkel kerülhettek kapcsolatba. Melanie Huml hozzátette: hamarosan tömeges tesztelés indul a bajorországi mezőgazdasági cégeknél.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×