eur:
394.88
usd:
367.05
bux:
71557.42
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Tűzoltók dolgoznak a nyugat-franciaországi Nantes Szent Péter és Szent Pál-székesegyházában 2020. július 18-án. Egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a tüzet az épületben. A székesegyházban 1972-ben komoly tűz volt. Tizenhárom évi restaurálás után 1985-ben adták át a felújított épületet.
Nyitókép: Tűzoltók dolgoznak a nyugat-franciaországi Nantes Szent Péter és Szent Pál-székesegyházában 2020. július 18-án. MTI/AP/Laetitia Notarianni

Előállítottak egy férfit a nantes-i székesegyházban keletkezett tűzzel kapcsolatban

Előállított egy férfit a francia rendőrség a nantes-i székesegyházban keletkezett tűz miatt - közölte vasárnap Pierre Sennes nantes-i bűnügyi vezető ügyész.

A 39 éves férfi a nantes-i egyházmegye önkéntese, akinek "a feladata volt, hogy péntek este bezárja a székesegyházat, és a nyomozók tisztázni akarják a férfi munkaidő-beosztásának egyes kérdéseit" - mondta az ügyész.

A nyomozók ki akarják hallgatni a székesegyház bezárásának a körülményeiről is.

Az ügyész hozzátette, hogy egyelőre korai bármilyen következtetéseket levonni a férfi érintettségével kapcsolatban.

A kelet-franciaországi Nantes XVI. századi gótikus székesegyházában szombat reggel csaptak fel a lángok. A Szent Péter és Szent Pál-katedrálisban található több műalkotást, így a nagyorgonát és a homlokzat festett üvegablakait tönkretette a tűzvész.

2019. április 15-én a francia főváros jelképének számító Notre-Dame székesegyházban keletkezett tűzvészben leégett az épület tetőzete, és leomlott a huszártorony is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Jó a hangulat, felfelé vették az irányt a tőzsdék

Jó a hangulat, felfelé vették az irányt a tőzsdék

A hét korábbi részéhez képest tegnap határozott emelkedést láttunk az amerikai piacon, az S&P 500 és a Nasdaq is új csúcsot állított be, részben a Teslának is köszönhetően, hiszen az elektromosautó-gyártó papírjai több mint 10 százalékot emelkedtek, miután a vártnál jobb értékesítési számokat közölt a cég a második negyedévről. Ezek után az ázsiai piacokon is jó hangulat uralkodott annak ellenére, hogy vegyes BMI adatok érkeztek az országból, és a globálisan jó hangulat úgy tűnik, hogy Európában is kitart ma, hiszen emelkedés látszik a régió részvénypiacain.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×