eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Koronavírussal fertőzött betegeket ápolnak egy tornateremben kialakított ideiglenes kórházban a brazíliai Santo Andréban 2020. június 9-én. Az Egyesült Államok után Brazíliában diagnosztizálták a legtöbb koronavírussal fertőzött személyt.
Nyitókép: MTI/AP/Andre Penner

Döbbenetes csúcsot döntött a járvány Brazíliában

Ilyen méretű tömeges napi növekedésre még nem volt példa a vírus megjelenése óta az országban, de egyúttal világszinten nézve is a második legmagasabb napi esetszámot produkálta az ország.

Hétfő estétől kedd estig 1338 beteg halt meg a fertőzés miatt Brazíliában, ennél több napi áldozata eddig csak egyszer volt a kórnak. A latin-amerikai országban ezzel 45 456-ra emelkedett a járvány következtében elhunytak száma, az összes bizonyítottan koronavírussal fertőzötté pedig az egymilliót megközelítve 928 800-ra.

Ennél több halott és fertőzött csak az Egyesült Államokban van, és ott regisztráltak csak ennél nagyobb napi új esetszámot (április 24-én: 39 072).

A fertőzöttek száma ugyanakkor jóval magasabb lehet, mivel az országban rendkívül kevés tesztet végeztek.

Brazíliában az utóbbi két hétben rohamosan terjed a járvány, ennek ellenére több helyütt enyhítettek a korlátozásokon: kinyithattak üzletek, strandok.

Jair Bolsonaro brazil elnök kezdetben nem vette komolyan a járványt, és "egy kis influenzáról" beszélt.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt - Nagy vesztes a kancellár párja

Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt - Nagy vesztes a kancellár párja

A hivatalos előrejelzések szerint történelmi győzelmet aratott a vasárnapi osztrák parlamenti választáson az illegális bevándorlás ellen harcot hirdető radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ). A belügyminisztérium által közzétett, az eddig összeszámolt szavazatokon alapuló adatok szerint a Szabadságpárt korábban még nem szerepelt olyan jól, mint most. Ugyanakkor a legnagyobb vesztes Karl Nehammer kancellár pártja, az Osztrák Néppárt (ÖVP). Végeredmény késő estére várható.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×