eur:
393.55
usd:
365.56
bux:
71647.24
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
Csaknem teljesen néptelen a prágai Károly híd 2020. március 20-án. Az új koronavírus járványa miatt Csehországban mindenki számára kötelező az orr és a száj eltakarása a köztereken.
Nyitókép: Csaknem teljesen néptelen a prágai Károly híd 2020. március 20-án. (MTI/EPA/Martin Divisek)

A magyarok is utazhatnak szerdától Csehországba és Szlovákiába

Nem kell negatív koronavírus-teszt, és karanténba sem kényszerülnek.

Szerdától kezdve a cseh, a szlovák és a magyar állampolgárok legfeljebb 48 órára, azaz két napra szabadon utazhatnak egymás országába anélkül, hogy negatív koronavírus tesztre lenne szükségük, illetve karanténba kellene vonulniuk - közölte Tomás Petrícek cseh külügyminiszter kedden Prágában. A cseh-szlovák utazási megállapodásról hétfőn a Twitteren tájékoztatott Andrej Babis cseh miniszterelnök.

"Örülök, hogy szerdától ilyen lehetőség nyílik a magyarországi utazásokra is" - olvasható a külügyminiszter CTK hírügynökségnek küldött közleményében.

Petrícek elmondta: osztrák kollégáját is megkereste, hogy Ausztria is csatlakozzon a megállapodáshoz, egyelőre azonban nem kapott választ.

A cseh kormány hétfői döntésének értelmében kedden újra megnyílt az összes közúti és vasúti átkelőhely a cseh-német és a cseh-osztrák határon. A Csehországba lépéskor azonban kötelező a negatív koronavírusteszt felmutatása, anélkül az érintett utazóra kéthetes karantén vár. Az utazókat a cseh hatóságok csak szúrópróbaszerűen ellenőrzik.

Ezzel kapcsolatban ugyanakkor Jan Hamácek belügyminiszter a tárca honlapján felhívta a figyelmet arra, hogy kimondottan turizmus céljából külföldi állampolgárok továbbra sem utazhatnak Csehországba.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Elveszítheti az egyik legfontosabb nyugati szövetségesét Kijev, megkezdődött Nju-Jork ostroma – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Elveszítheti az egyik legfontosabb nyugati szövetségesét Kijev, megkezdődött Nju-Jork ostroma – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Vasárnap zajlottak a nemzetgyűlési választások Franciaországban, ahol az előzetes várakozásoknak megfelelően a Marine Le Pen nevével fémjelzett Nemzeti Tömörülés (RN) szerezte a legtöbb szavazatot. Az eredmények egyben azt is jelentik, hogy a szélsőjobboldali formáció előretörése átalakíthatja az Ukrajnával kapcsolatos párizsi politikát is. Az RN vezető politikusai korábban több alkalommal is azt mondták, hogy nem fogják megengedni, hogy francia katonák menjenek a kelet-európai országba. Az orosz alakulatok megkezdték a Horvlivkától nyugatra fekvő település, Nju-Jork ostromát. A városra elkezdték szórni a hatalmas pusztítást végző FAB-3000-es bombákat is. Cikkük folyamatosan frissül a háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×