eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Védőmaszkos eladó egy bolt előtt Nápolyban 2020. május 4-én, miután Olaszországban megkezdték a koronavírus-járvány miatt bevezetett kijárási korlátozások fokozatos enyhítését.
Nyitókép: MTI/EPA/ANSA/Cesare Abbate

Minden mutató kedvezően alakul Olaszországban

Több mint két hónapja nem volt ilyen alacsony a halottak száma egy nap alatt.

Olaszországban 99-cel emelkedett a halottak egy nap alatti száma Olaszországban a polgári védelem hétfő esti adatai szerint. Az előző nap 153-an hunytak el. A kijárási korlátozások oldásának első napján az újonnan diagnosztizált fertőzöttek száma is ötszáz alatt maradt.

Az áldozatok egy nap alatt száma utoljára március 9-én volt száz alatt, akkor 97-en haltak meg egy nap alatt. A halottak száma Olaszországban elérte a 32 007-t.

Az aktív fertőzöttek száma több mint ezerhétszázzal csökkent, majdnem ugyanannyival mint egy nappal korábban, és elérte a 66 553-t. Közülük valamivel több mint tízezren vannak kórházban. Egy nap alatt - a halottakat is számolva - az egész országban 451 fertőzöttet szűrtek, ami március 2. óta a legalacsonyabbnak számít. A gyógyultak száma túllépte a 127 ezret.

A gyógyultakat és a halottakat is számolva a diagnosztizált fertőzöttek száma elérte a 225 886-t.

A gócpont Lombardiában 24-gyel emelkedett a halottak száma, a korábbi 69után. A diagnosztizált fertőzöttek száma 175-tel a korábbi 399-hez képest.

A húsz olasz tartományből ötből nem jelentettek új halálesetet, és négy tartományban nem regisztráltak új beteget sem.

Több mint két hónap után az olaszok hétfőn hagyhatták el először lakóhelyüket engedély nélkül. A városok utcái óráról órára megteltek emberekkel, a római metrómegállókban kilométeres sorok álltak, mivel egyszerre csak meghatározott számú utast engednek belépni. A szájmaszk viselete kötelező, de a felszólítások ellenére nem mindenki hordja. A korábbi gócpontnak számító Bergamo polgármestere felelősségteljes magatartásra szólította fel a lakosokat, miután elözönlötték a sétálóutcákat egymás közötti távolságtartás nélkül.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×