eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Ismét megugrott a halottak száma Olaszországban

Az aktív fertőzöttek száma csökkent.

Egy nap alatt 262-vel emelkedett a koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma Olaszországban a polgári védelem csütörtök esti adatai szerint, és elérte a 31 368-at. A gócpont Lombardiában ismét megugrott az egy nap alatt diagnosztizált fertőzöttek száma is.

A 24 óra alatt bejelentett halálos áldozatok száma nőtt az egy nappal korábbi 195-höz és az azt megelőző 172-höz képest is. Ismét jóval kétszáz fölé emelkedett, miután majdnem másfél hónap után május 9-én először süllyedt 200 alá.

Az aktív fertőzöttek száma 2017-tel csökkent a korábbi több mint 2800 után, és elérte a 76 440-et. A betegekből valamivel több mint 11 ezren vannak még kórházban, 855-re csökkent az intenzív osztályokon kezeltek száma.

A gyógyultak száma túllépte a 115 ezret.

A gyógyultakat és a halottakat is számolva a diagnosztizált fertőzöttek száma elérte a 223 096-ot.

Lombardiában 522-vel emelkedett a kiszűrt fertőzöttek száma a korábbi 394-hez képest. A halottak száma 111-gyel emelkedett az egy nappal ezelőtti 69 után. Milánó területén egy nap alatt 169 fertőzöttet diagnosztizáltak a korábbi 105-höz képest, Brescia városában 106-ot a szerdai 94-hez képest. Lombardiában egy nap alatt 14 ezer vírustesztet végeztek el, huszonnégy órával korábban pedig 10 ezret.

A kormány, az egészségügyi hatóságok és a tartományok vezetőinek hétfőig kell dönteniük arról, mely térségek állnak készen a május 18-i újraindulásra, vagyis a kereskedelem és vendéglátás teljes megnyitására, és hol szükséges lassabban enyhíteni az óvintézkedéseket. Olaszországban május 4-től indították újra a termelést, fokozatosan majdnem négymillió dolgozó tér vissza munkahelyére, de az azóta eltelt tíz napban a járványgörbe nem mutatott jelentős változást.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×