eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Védőmaszkot viselő vásárlók állnak sorban egy ungvári pékség előtt 2020. április 11-én délelőtt. Megtiltotta a helyi kormányzóság az embereknek, hogy a hétvégén elhagyják otthonaikat Kárpátalján, valamint Ukrajna nyugati részében Voliny és Csenyivci megyében a koronavírus-fertőzés terjedésének megfékezése érdekében. A lakhelyelhagyásra vonatkozó tilalom április 11-én 13 órától 13-án 6 óráig lesz érvényben.
Nyitókép: MTI/Nemes János

Meglett a következménye a húsvéti járkálásnak Ukrajnában

Megugrott a fertőzöttek száma. Leszállt Kijevben az Álom.

Ukrajnában csütörtökre 578 új esettel 7170-re emelkedett a regisztrált koronavírusos fertőzöttek száma, a betegségben elhunytaké pedig 13 újabb halálos áldozattal 187-re nőtt. Ez újabb rekordszintű napi emelkedés a fertőzöttek számában - közölte az ukrán egészségügyi minisztérium.

A betegségből eddig 504-en gyógyultak fel, ebből az elmúlt napban 80-an. A betegek közül jelenleg 2308-an szorulnak kórházi ellátásra, köztük 103 gyermek és 223 egészségügyi dolgozó. Lélegeztetőgépen 100-an vannak, köztük egy gyermek.

A 187 elhunyt közül 94 férfi és 93 nő, 85 százalékuk 50 évesnél idősebb volt.

Online sajtótájékoztatóján Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter hozzáfűzte, hogy

a 7170 igazolt fertőzött között 1386 egészségügyi dolgozó és 457 gyermek van. Az 578 új beteg között pedig 123 egészségügyi dolgozó és 44 gyermek.

Kijelentette, hogy a fertőzöttek számának magas napi emelkedése a karanténkorlátozások megszegésének következménye, s ezek az incidensek húsvétkor, illetve az azt megelőző hét alatt történtek. Idén az ortodoxok április 19-20-án ünnepelték a húsvétot.

Rendőrségi adatok alapján húsvét éjjelén csaknem 130 ezer ukrán hívő ment templomba, a hatóságok 19 esetben jegyzőkönyvezték a karanténszabályok megsértését - emlékeztetett az UNIAN hírügynökség.

A fegyveres erők illetékesei csütörtökön azt közölték, hogy a hadseregben újabb három megbetegedés történt, így a fertőzöttek száma soraikban elérte a 46-ot. A katonák közül eddig ketten haltak bele a betegségbe és hatan gyógyultak fel. Jelenleg a fegyveres erők 341 tagja van intézményi vagy otthoni karanténban fertőzés gyanúja miatt.

Megérkezett közben csütörtökön Kijevbe az az An-225 "Mrija" (Álom) elnevezésű ukrán óriás szállító repülőgép, amely Kínából hozott egészségügyi szállítmányt. Az ukrán elnöki hivatal jelentése szerint a gépet fogadta Volodimir Zelenszkij elnök, Vladiszlav Kriklij infrastrukturális miniszter, Viktor Ljasko egészségügyi-miniszterhelyettes, országos tisztifőorvos és több más tisztségviselő. Több mint száz tonnás rakományában a gép 12 millió szájmaszkot, 260 ezer védőszemüveget és több mint 100 ezer ötös szintű védőöltözetet szállított az ukrajnai egészségügyi dolgozók számára.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×