eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Védőmaszk mögé bújtak a terroristák, mégis letartóztatták őket

A spanyol terrorelhárítási szolgálat letartóztatta az Iszlám Állam egy nagyon magas rendfokozatú harcosát, aki illegálisan bejutott az országba. Korábban Szíriában és Irakban is tevékenykedett.

Az elfogott dzsihádista és társai – a koronavírus-járványt kihasználva – maszkkal takarták el az arcukat, hogy ne legyenek felismerhetőek. A rendőrség és a terrorelhárítás közös akciója során egy andalúziai lakásban vették őrizetbe őket, amelyet egy terrorizmussal gyanúsítható személy és két társa bérelt, derült ki a spanyol belügyminisztérium közleményéből.

Az állítólag egyiptomi állampolgárságú terrorista a közlések szerint tengeri úton jutott be Spanyolországba. Az ottani belügyminisztérium a nevét nem közölte, de azt igen, hogy „az egyik legkeresettebb terrorista Európában, mind az Iszlám Állam kötelékében elkövetett tettei, mind az általa jelentett nagy veszély miatt”.

A koronavírus által sújtott Spanyolországban, ahol több mint 21 000 ember halt már bele a fertőzésbe, a három gyanúsított mindent megtett annak érdekében, hogy megőrizzék inkognitójukat. A vészhelyzet rendelkezéseihez igazodva maszkot viseltek.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×