eur:
392.58
usd:
362.72
bux:
72116.14
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Donald Trump amerikai elnök a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos intézkedéseket irányító elnöki munkacsoport napi sajtóértekezletén a washingtoni Fehér Ház James Brady sajtószobájában 2020. április 20-én. A legfrissebb adatok szerint az Egyesült Államokban 792 938 fertőzöttje és 42 518 halálos áldozata van a koronavírus-járványnak.
Nyitókép: MTI/AP/Alex Brandon

Kutatások szerint Trump csodagyógyszere hasztalan

Egy tanulmány szerint hiábavaló volt a kincstári optimizmus a hidroxiklorokin nevű malária-ellenes orvossággal kapcsolatban, jelek szerint nincs hatása a koronavírusra.

Bebizonyosodni látszik, hogy az Egyesült Államok elnöke által a Covid-19 lehetséges gyógymódjaként aposztrofált gyógyszer nincs pozitív hatással a vírussal szemben, sőt, növelheti az elhalálozás kockázatát – írja a SkyNews.

A hidroxiklorokin nevű malária-ellenes gyógyszert, amelyet rheumatoid arthritis és lupus kezelésére is felhasználnak, korábban „hatalmas ígéretnek” nevezte Donaldt Trump a koronavírus elleni harcban. A nem megbízható szer engedélyezése miatt már március közepén többen bírálták az elnököt.

A gyógyszer egy most megjelent tanulmány szerint egyenesen káros lehet a betegségben szenvedők számára. Összesen 368, igazoltan koronavírussal megfertőzött beteg adatait vizsgálták, eszerint:

  • míg a hidroxiklorokinnal kezelt betegek (97 fő) 28 százaléka vesztette életét,
  • addig a hidroxiklorokinnal és azitromicin antibiotikummal kezeltek (113 fő) 22 százaléka,
  • a fennmaradó 158 beteg, akik csak a a szokásos ellátást kaptak, 11 százaléka hunyt el.

A betegek egyéni tulajdonságait is figyelembe vevő tanulmányt egyelőre nem fogadták el orvosi folyóiratban való közzétételre, de szakértői felülvizsgálat céljából benyújtották.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Deutsch Tamás: erős EP-frakciónk lesz, amely azonnal komoly súllyal bír majd a döntéshozatalban

Deutsch Tamás: erős EP-frakciónk lesz, amely azonnal komoly súllyal bír majd a döntéshozatalban

A Fidesz európai parlamenti képviselője reálisnak tartja, hogy a formálódó Patrióták Európáért pártszövetség a frakcióalapítás feltételeként előírt országszám dupláját, illetve a létszám négyszeresét is teljesítheti. Deutsch Tamás arról is beszélt az InfoRádióban, hogy a frakció a jövő hét elején alakulhat meg, és szerinte az Európai Parlament harmadik vagy negyedik legnagyobb ereje lehet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×