eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
A 80. születésnapját ünneplő II. Margit dán királynőt köszöntik alattvalói a Koppenhágától északra lévő fredensborgi kastély előtt 2020. április 16-án. Annak ellenére, hogy az uralkodó márciusban közölte, hogy az állami születésnapi ünnepségsorozatot lemondják a koronavírus-járvány miatt, több száz alattvaló gyűlt össze a kastély előtt, hogy énekkel köszöntsék. Az 1972 óta uralkodó Margit királynő a hónap elején azt kérte alattvalóitól, hogy a születésnapjára szánt virágokat az időseknek küldjék el, akik nehéz időket élnek a koronavírus-járvány közepette.
Nyitókép: MTI/EPA/Olafur Steinar Gesstsson

Tovább lazítanak Dániában, már a rendezvényeknél tartanak

Dánia tovább lazít a koronavírus miatt életbe léptetett korlátozásokon, és május 10-től engedélyezi az 500 főt meg nem haladó nyilvános rendezvényeket - jelentette a TV2 dániai tévécsatorna kedden az egészségügyi minisztériumra hivatkozva.

Az összejövetelek felső létszámkorlátja eddig 10 fő volt.

Az egészségügyi tárca leszögezte: 500 fősnél nagyobb rendezvényeket szeptember 1-je előtt biztosan nem tarthatnak az országban.

Dániában 7711 fertőzöttje és 364 halálos áldozata van a koronavírusnak a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem legfrissebb adatai szerint.

Az észak-európai országban fokozatosan elkezdték feloldani a koronavírus miatti óvintézkedéseket, előző héten például egy hónapos kényszerszünet után ismét megnyitott több iskola. Dánia Európában az első ország, ahol a bölcsődék, óvodák és általános iskolák újra kinyithatták kapuikat a járvány miatt március 12-én bevezetett lezárás után. A középiskolákban és a főiskolákon folytatódik a távoktatás, és az intézményeket május 10-től lehet ismét látogatni.

Dánia viszonylag korán reagált szigorú intézkedésekkel a járványra. Március 14-én lezárta határait. Bezáratta a többi között az iskolákat, az óvodákat, az éttermeket, a kávézókat és a szabadidőközpontokat, és megtiltotta, hogy tíznél többen gyülekezzenek a köztereken.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×