eur:
392.21
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
A remény jelentésű angol szót írták ki a nápolyi NH Panorama Szálloda kivilágított ablakaival a koronavírus-járvány idején, a 2020. április 15-ére virradó éjjel.
Nyitókép: MTI/EPA/ANSA/Ciro Fusco

Lassan, de fokozatosan lefelé ível az olasz járványgörbe

571-gyel emelkedett egy nap alatt a koronavírus-fertőzés halálos áldozatainak száma Olaszországban, amely így elérte a 21 645-t – közölte szerda esti tájékoztatóján az olasz polgári védelmi hatóság. Az újonnan diagnosztizált fertőzöttek száma 1127-tel emelkedett az utóbbi egy nap alatt, ami lassú, de fokozatos csökkenést képvisel.

A halottak száma valamelyest csökkent a keddi 602-höz képest. Hétfőn a halottak száma 566, vasárnap 431 volt. A diagnosztizált fertőzöttek száma 1127-tel nőtt a huszonnégy órával korábbi 675-höz képest, de a kedden mért alacsony adatok a húsvétkor végzett kevesebb vírusteszttel magyarázhatók. Hétfőn ezzel szemben 1363 volt a diagnosztizált fertőzött.

Az aktív diagnosztizáltak száma túllépte a 105 ezret. Tizenkettedik napja csökken a kórházban és az intenzív osztályokon levők száma:

most először a kórházi járványbetegek száma 28 ezer alá csökkent, az intenzíven kezelteké pedig valamivel több mint háromezerre.

Az olaszországi intenzív osztályokon ezerrel kevesebb a járványbeteg mint két héttel ezelőtt. A gyógyultak száma meghaladta a 38 ezret. A gyógyultakat és halottakat is számolva a diagnosztizált fertőzöttek száma elérte a 166 155-t.

A járvány gócpontjának számító Lombardiában egy nap alatt 827-re csökkent a diagnosztizált fertőzöttek száma a korábbi 1012-höz képest. Az azonosított betegek száma a tartományban meghaladja a 63 ezret. Az utóbbi egy nap alatt 235-en haltak meg a huszonnégy órával ezelőtti 241-hez képest. Lombardia bejelentette, hogy május 4-től újra akarja indítani a termelési ágazatokat. A lakosságnak kötelező lesz a szájmaszk és védőkesztyű használata. A 4,3 millió lakosú Piemontban 5 millió szájmaszkot készülnek szétosztani.

A polgári védelmi hatóság tájékoztatóján hangsúlyozták, hogy a májusban az egész országban tervezett újraindulást „óvatosan és fokozatosan” kell bevezetni.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Alaptörvény-ellenes a főpolgármester-választás eredményét megállapító kúriai végzés

Alaptörvény-ellenes a főpolgármester-választás eredményét megállapító kúriai végzés

Az Alkotmánybíróság pénteken hozott határozatában megsemmisítette a főpolgármester-választásról hozott kúriai döntést, így továbbra sem fejeződött be a Karácsony Gergely és Vitézy Dávid közötti versenyfutás Budapest vezetéséért. Az ügyben a Kúriának új eljárást kell lefolytatnia, és új döntést kell hoznia.

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×