eur:
389.48
usd:
359.03
bux:
67906.51
2024. június 2. vasárnap Anita, Kármen
A BKV Zrt. új Mercedes-Benz Conecto Next Generation típusú buszai a járművek forgalomba állítása alkalmából tartott rendezvényen a társaság dél-pesti telephelyén 2020. január 20-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Bevált a BKV-sofőrök elzárása az utasoktól - a vezérigazgató a BKV helyzetéről

A budapesti közlekedés jelenlegi helyzetéről Bolla Tibor, a vállalat vezérigazgatója beszélt az InfoRádiónak.

Napi szinten speciális eszközöket és anyagokat használ a BKV arra, hogy fertőtlenítse és takarítsa a forgalomban lévő járműveket - mondta a társaság vezérigazgatója az InfoRádiónak. Bolla Tibor kiemelte, hogy most már minden dolgozó számára tudják biztosítani a védőfelszereléseket és a fertőtlenítőszereket.

"Évek óta alkalmazunk eljárásokat, például a kapaszkodókon, korlátokon olyan bevonatot képező szert használunk, amin nem él meg semmilyen fertőzés. Ezeket hosszú időn át teszteltük. Ahogy fokozódott a járványhelyzet, vírusölő vegyszerekkel takarítottunk" - említette a vezető.

Tesztelték az ózonnal való takarítást is, sőt, már be is vezették: "ez egy olyan eljárás, amely során az ózonmolekula oxigénné alakul át. Tulajdonképpen több ezerszer gyorsabb és 50-szer hatékonyabb, mint bármilyen más fertőtlenítő. A járművek belsejében alkalmazzuk" - mondta Bolla Tibor.

Nincs fertőtlenítés minden este mindenütt, de a kapaszkodókat és a járműbelsőket folyamatosan takarítják.

Ezek a vegyszerek - mint megjegyezte - nem károsak az utasokra. Hozzátette: a védő- és fertőtlenítőszerek folyamatos pótlása a vállalatnál megoldott.

Arról is beszélt, hogy a buszvezetők védelme is megoldott, most már teljesen el vannak zárva az utasoktól, ez pedig egyelőre hatékony megoldás, nincs panasz a sofőrök részéről. Bolla Tibor hangsúlyozta, hogy a társaság folyamatosan biztosítja, hogy olyan járművek legyenek fogalomban, amelyeken az utasok biztonságát garantálni tudják.

Azt nem tudja, van-e olyan alkalmazottja a cégnek, aki fertőzött, de csoportos, tömeges megbetegedés biztos nincs.

A BKV egyébként pedig a csökkent forgalom miatt nagy bevételkieséssel nézhet szembe.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Megvan a 15.! A Real Madrid nyerte a BL-döntőt

Megvan a 15.! A Real Madrid nyerte a BL-döntőt

Hiába játszott 60 percig fölényben a Borussia Dortmund a Bajnokok Ligája döntőjében, nem tudott gólt rúgni. A Real Madrid a hajrát jobban bírta, Dani Carvajal és Vinícius Júnior góljaival végül megnyerte a mérklőzést.

Orbán Viktor a Békemeneten: "mi vagyunk Európa legnagyobb békefenntartó ereje" - percről percre

"Még egy hét szívós munka, a legendás fideszes hajrá, és letoljuk az ellenfelet a pályáról. Óriási gólhelyzetben vagyunk, ajtó-ablak, be lehet azt pöckölni, piszkálni, tuszkolni" - fogalmazott Orbán Viktor Fidesz-elnök, miniszterelnök a Békemenet margitszigeti végállomásán szombat délután.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.03. hétfő, 18:00
Deutsch Tamás
a Fidesz európai parlamenti delegációvezetője, a Fidesz-KDNP EP-listavezetője
Az EU az asztalra csapott, Kína pedig fegyvertelen marad

Az EU az asztalra csapott, Kína pedig fegyvertelen marad

Tavaly több mint 15 év után először csökkent az Európai Unió kereskedelmi deficitje Kínával szemben. Ebben már szerepe volt az Európai Bizottság kockázat- és kitettségcsökkentési lépéseinek, de olyan külső tényezőknek is, mint az energiaválság. Brüsszel hamarosan több büntetővámot is kivethet, hogy megvédje a belső piacát a kínai áruk dömpingjétől, amire Peking csak korlátozottan tud majd reagálni. A legvalószínűbbnek ezért az látszik, hogy protekcionista intézkedések helyett végül tárgyalóasztal mellett alakítják ki az új kereskedelmi kapcsolatrendszert.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×