eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Utah, 2016. november 14.Közeli telihold, úgy nevezett szuperhold emelkedik a horizonton a Grand Canyonban 2016. november 14-én. Legutóbb 1948-ban volt, és legközelebb 2034. november 25-én lesz újra ennyire közel a Hold a Földhöz, mint ezen a napon. (MTI/EPA/Jim Lo Scalzo)
Nyitókép: Jim Lo Scalzo

Le kellett zárni a Grand Canyont a felelőtlen turisták miatt

Az évente milliókat vonzó, népszerű idegenforgalmi látványosságot, a Grand Canyont szerdán azonnali hatállyal lezárták a látogatók előtt a koronavírus-járvány miatt.

Az intézkedést azt követően hozták meg Arizona állam illetékesei, hogy a régióban élő navahó őslakosok vezetői és a megyei hatóságok szerint tömegestül érkeztek a turisták a nemzeti parkba.

Raul Grijalva arizonai képviselő elmondta, hogy

százával gyülekeztek a turisták a parkban a tilalom ellenére, amely tíz főnél nagyobb csoportosulást nem engedélyez.

Az amerikai Nemzeti Park Szolgálat mindeddig nem rendelte el az ország 419 nemzeti parkjának általános bezárását, inkább külön-külön bírálta el az egyes parkok esetében a nyitvatartás kockázatát.

A Grand Canyon Nemzeti Park bezárását a Coconino megyei egészségügyi hatóságok levele nyomán rendelték el.

Coconino megyében eddig több mint 80 koronavírusos esetet regisztráltak, legalább egy fertőzöttet a Grand Canyon Nemzeti Parkon belül találtak.

A legnépszerűbb amerikai nemzeti parkok közül

a wyomingi Yellowstone, valamint a kaliforniai Joshua Tree és Yosemite Park is bezárt már a járvány miatt.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 4. 21:32
×
×
×
×