eur:
392.91
usd:
355.66
bux:
72865.31
2024. szeptember 1. vasárnap Egon, Egyed
Donald Trump amerikai elnök (b) és Mark Esper védelmi miniszter nézi, ahogy a haditengerészet Comfort nevű kórházhajója elhagyja Norfolk kikötőjét 2020. március 28-án. A hajó New Yorkba tart, hogy ott segítse a koronavírus elleni küzdelmet. Az Egyesült Államokban 113 ezer fölé emelkedett a fertőzöttek száma, a járványban eddig 1902-en vesztették életüket.
Nyitókép: Patrick Semansky

Trump karanténba zárná New Yorkot

New York államban meghaladta az 52 ezret a fertőzöttek száma. Az állam kormányzója ugyanakkor nem tud karanténtervekről.

Szeretnénk karantén alá vonni, mert ez a járvány egyik központja. Fontolgatom ezt - fogalmazott az amerikai elnök újságírók előtt. Az intézkedés New York mellett New Jersey-t, és Connecticut egyes részeit érintheti.

New York államban már meghaladta az 52 ezret a fertőzöttek száma, ez majdnem a fel az Egyesült Államokban regisztrált összes megbetegedésnek.

Az állam kormányzója ugyanakkor nem tud karaténtervekről. Andrew Cuomo telefonon egyeztetett az elnökkel, de azt mondja:

nem volt szó semmiféle vesztegzárról.

Közben a virginiai Norfolkból elindult New York partjai felé az amerikai haditengerészet két kórházhajója, a Comfort és a Mercy.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.02. hétfő, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
Újabb fordulat az orosz-ukrán konfliktusban - Háborús híreink szombaton

Újabb fordulat az orosz-ukrán konfliktusban - Háborús híreink szombaton

Az orosz-ukrán háború újabb fordulatot vett, miután Kijev katonai műveletet indított az oroszországi Kurszki területen. A NATO főtitkára, Jens Stoltenberg a Welt am Sonntag német hetilapnak adott nyilatkozatában reagált az eseményekre. Eközben pénteken késő este az oroszországi Belgorod városát ukrán támadás érte, ami öt halálos áldozatot követelt, és 46 ember sérült meg - jelentette be Vjacseszlav Gladkov, a térség kormányzója. Az incidens során 37 embert, köztük hét gyermeket kórházba kellett szállítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×