eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Szinte néptelen a Dóm tér Lombardia székhelyén, Milánóban 2020. március 8-án, miután a tüdőgyulladást okozó újkoronavírus-járvány további terjedésének megállítására az olasz kormány vesztegzár alá vonta az észak-olaszországi tartományt és az országrész 15 másik városát. A vírus eddig 233 ember halálát okoztaa Olaszországban.
Nyitókép: MTI/EPA/ANSA/Matteo Corner

Koronavírus: a Föld minden második keddi halottja olasz - körkép

Fékevesztetten tombol a koronavírus Olaszországban, de Spanyolország, Németország és Svájc is kritikus helyzetben van - Iránról nem is beszélve.

Kedd estére minden, a koronavírus által jelentősen fertőzött ország frissítette adatait, így a Worldometers is könnyen áttekinthető képet mutatott európai "vacsoraidő" szerint.

Ami biztos, hogy világszerte bő 194 ezer koronavírus-fertőzött van a világ 163 országában, illetve volt, ebből csaknem 8000-en meghaltak, de több mint tízszer ennyien már felépültek.

A fertőzötteknek immár kevesebb mint fele kínai, a világ legnépesebb országában 13-an haltak meg kedden ettől a vírustól.

Az éllovas sajnos továbbra is Olaszország, amely a keddi 747 halott csaknem felét adta (345).

Itália sajnos hamarosan utolérheti Kínát is az összes halálozást tekintve, még kétszer megismétlődik a keddi adat, és Olaszország vezető lesz ebben a kategóriában

- még úgy is, hogy az összes olasz esetszám még a fele sincs a kínainak.

Irán, Spanyolország és Németország is nagyot gyengült a koronavírussal szemben, az új esetek számában nagyságrendi egyezés van, igaz, Németországban a halálozási arány jóval alacsonyabb - a három országban így sem haltak meg annyian kedden együttesen, mint Olaszországban.

Az egymillió lakosra jutó fertőzöttségi számban Svájc vezet (317),

az alpesi országban azonban feltűnően kevesen haltak meg eddig a koronavírus miatt.

Franciaországban 27-tel 175-re nőtt a halottak száma. Az esetek száma 1097-tel emelkedett egy nap alatt, már 7730 fertőzöttet diagnosztizáltak.

Figyelemre méltó és szomorú változás még a hollandiai, ahol a csaknem 300 új esethez képest majdnek 10 százalékos a halálozási arány, ami az olasz és a spanyol rátával van egy magasságban, igaz, a britek ebben magasan felülmúlnak mindenkit.

A napi "robbantók": Egyesült Királyság, Portugália, Csehország, Brazília, Pakisztán, Lengyelország, Románia, Chile, Fülöp-szigetek, Luxemburg, Peru, Ecuador, Szlovákia, Mexikó, Örményország, Feröer, Kambodzsa, Kazahsztán és Venezuela, valamint még Magyarország is, ezen országokban legalább ötödével nőtt a fertőzöttek száma egyetlen nap alatt.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×