eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Boris Johnson brit miniszterelnök a koronavírus helyzetéről tart sajtótájékoztatót a londoni kormányfői rezidencián, a Downing Street 10-ben 2020. március 12-én. Nagy-Britanniában tízre emelkedett a tüdőgyulladást okozó koronavírus halálos áldozatainak száma.
Nyitókép: Boris Johnson brit miniszterelnök a koronavírus helyzetéről tart sajtótájékoztatót a londoni kormányfői rezidencián, a Downing Street 10-ben 2020. március 12-én. MTI/EPA Pool/Facundo Arrizabalaga / POOL

A koronavírus miatt tizennégyen haltak meg egy nap alatt Nagy-Britanniában

Egy nap alatt tizennégyen haltak meg az új típusú koronavírus okozta fertőzésben Nagy-Britanniában - közölte vasárnap délután a brit egészségügyi minisztérium.

A tájékoztatás szerint a rendszeres napi kimutatások kezdete óta eddig 35 halottja van a járványnak.

A minisztérium adatai alapján Nagy-Britanniában vasárnapig 40 279 szűrést végeztek, és ezek eredményei között 1372 pozitív leletet azonosítottak, vagyis ennyi páciens szervezetében mutatták ki a Covid-19 betegséget okozó SARS-CoV-2 vírust.

A fertőzöttek száma az elmúlt 24 órában 223-mal emelkedett.

Nagy-Britanniában eddig nem rendeltek el olyan drákói korlátozó intézkedéseket, mint számos más európai országban, az iskolákat sem zárták be és sem az országon belüli, sem a külföldi utazásokat nem korlátozták.

A londoni külügyminisztérium utazási útmutatója mindazonáltal felhívja a brit állampolgárokat, hogy ne utazzanak fertőzött területekre, vasárnaptól pedig szerepel benne az is, hogy ha nem feltétlenül szükséges, az Egyesült Államokat se keressék fel.

Ennek előzményeként Donald Trump amerikai elnök a jövő hét elejétől Nagy-Britanniára és Írországra is kiterjesztette a beutazási tilalmat, amelyet eredetileg az Európai Unió schengeni övezetének országaira rendelt el a járvány európai terjedésére hivatkozva.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
Súlyos hibát követne el az EU, ha így mentené meg az autóiparát

Súlyos hibát követne el az EU, ha így mentené meg az autóiparát

Az Európai Unió úgy döntött, büntetővámokat vet ki a Kínából importált elektromos autókra, válaszul a versenytorzító kínai állami támogatásokra, amelyekkel a távol-keleti ország saját autóiparát erősítette az elmúlt években. Ez a lépés nem minden európai szereplőre hat egyformán, és fennáll annak a lehetősége, hogy megegyezés helyett kereskedelmi háború robban ki az EU és Kína között. Ez pedig egy még súlyosabb döntéshez vezethet, a kibocsátáscsökkentési célok módosításához.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×