eur:
391.67
usd:
359.35
bux:
72356.78
2024. július 15. hétfő Henrik, Roland
Nyitókép: Pixabay

Németországban bevezették a "drive-in" koronavírus-tesztelést

Németország összes tartományában jelen van már a koronavírus, a fertőzöttek száma 1500. Sorra törlik a tömegrendezvényeket, Bajorországban már iskolákat is bezártak, pánik viszont nincs. Vida Ákos müncheni magyar újságíró mondta el a részleteket az InfoRádióban.

A magas esetszám ellenére Münchenben nincs pánik - számolt be az InfoRádiónak Vida Ákos, Münchenben élő magyar újságíró.

"A boltokban nagyon kevés helyen láttam olyan polcokat, amelyek üresek voltak. Élelmiszerekből nincsen hiány, azonban a drogériákból hiányoznak a fertőtlenítőszerek, a patikusok el is mondják, hogy a nagykereskedelem közli velük a készlethiányt, kizárólag az egészségügyi ellátó és ápoló intézményeket részesítik előnyben" - fogalmazott Vida Ákos.

Egy freiburgi ismerőse viszont arról beszélt neki a minap, hogy az ottani üzleteket teljesen kifosztották az emberek, amiben viszont semmi meglepő sincs, ha azt vesszük, Freiburg a svájci határ közelében van - át is járnak az árkülönbségek miatt a vásárlók -, pánik azonban ott sincs.

A szövetségi kormány határozata szerint

minden olyan rendezvényt, amelyet több mint 1000 ember látogatna, javasolnak nem megtartani.

Azonban sok rendelkezést tartományonként kell meghozni, nem rendelhető el központilag.

"Bajorországban például úgy lehet operát közvetíteni, hogy a nézőtér üres, viszont interneten keresztül lehet élvezni az előadást."

A focimeccsekre is hasonló sors vár, egyre több az elhalasztott, elmaradó vagy zárt kapuk mögött lejátszandó mérkőzés - utóbbi sorsra jut a Bayern München következő hazai Bajnokok Ligája-összecsapása -, és tüntetéseket is lemondanak már.

"Bajorországban 52 iskolában már tanítás sincs, más helyeken ilyen intézkedéseket még nem hoztak" - számolt be az átmeneti helyzetről Vida Ákos, hozzátéve, hogy

a Dél-Tirolból sítáborból hazatért iskolások intézményeiben már biztosan nincs tanítás.

A tájékoztatás szerinte tartományonként megoldott, és van központi telefonszám is, és ha bárki kap háziorvosi ajánlást, "drive-in" módszerrel leveszik tőle a mintát adott pontokon, és teszteredménye lesz 24 órán belül.

Az egészségügyi szakmai tudnivalókat a tárcavezető korábban bejelentette.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
„Minden nap szekálták” Trump feltételezett támadóját
Tudósítónktól

„Minden nap szekálták” Trump feltételezett támadóját

Az amerikai republikánus jelöltállító konvenció helyszínére indult el Donald Trump, aki ellen sikertelen merényletet kísérelt meg egy fiatal fegyveres szombaton. Az FBI szerint magányos támadó volt. Közben komoly bírálatok érték az elnöki testőrséget.

Euro 2024 - számadás: A spanyolok végigverték Európa elitjét

A torna legjobb csapata diadalmaskodott a 2024-es Európa-bajnokságon, a spanyol válogatott mind a hét mérkőzését megnyerte a tornán. Ritka menetelés végén ült fel a trónra: legyőzte, illetve kiejtette a rendező német csapatot, az előző torna két döntősét, a francia és az olasz válogatottat, s a legnagyobb esélyesek közé sorolt francia csapatot, a horvát, az albán és a georgiai együttest.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.15. hétfő, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×