eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Egészségügyi dolgozók fogadják az embereket, akik egy orosz katonai repülőgépről szállnak le a nyugat-szibériai Tyumeny melletti repülőtéren 2020. február 5-én. Oroszország 144 embert - orosz, fehérorosz, ukrán és örmény állampolgárokat - menekített ki a kínai Vuhanból az új koronavírus-fertőzés miatt. A kimenekített embereknek egy karantén alá helyezett szanatóriumban kell tölteniük a következő két hetet. A koronavírus okozta fertőzés következtében az előző nap 65 ember halt meg Kína szárazföldi részén. A járvány miatti halálozások száma világszerte 492-re nőtt, a halálesetek több mint 97 százaléka továbbra is a kínai Hupej tartományra korlátozódik. A Kínában diagnosztizált fertőzöttek száma 24 ezer fölé emelkedett.
Nyitókép: MTI/AP/Maxim Slutsky

Eltűnt 13 ezer kínai repülő a járvány kitörése óta - ez mindenkinek baj

Túlzott óvatosság-e vagy sem, január 23. óta folyamatosan szűnt meg Kína légi összeköttetése egy sor országgal.

Három hét alatt napi 15 ezerről 2 ezerre csökkent a Kínából induló vagy oda érkező gépek száma - írja a 444.

Az adat a New York Times interaktív grafikájából származik, amit a Flight Radar 24 szolgáltatás alapján készített.

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete, a WHO szerint a kínai utazási korlátozások két-három héttel is késleltethették a járvány átterjedését más országokra, vagyis ennek is köszönhető, hogy csak a héten kezdtek Kínán kívül Iránban és Dél-Koreában is kialakulni járványgócok.

Ez a napi 13 ezer gép, ami immár nem száll fel, szállította a kínai turistákat, akik 2018-ban az ENSZ statisztikái szerint 277 milliárd dollárt, az amerikai turistáknál kétszer többet költöttek a világban. A turizmusban minden ötödik dollárt kínaiak költik el.

Az Oxford Economics gazdaságelemző cég legfrissebb jelentésében azzal számol, hogy egy csupán Ázsiára korlátozódó járvány is 400 milliárd dollárral, fél százalékkal csökkentené a globális GDP-t, egy világjárvány akár 1100 milliárd dollárral, 1,3 százalékkal is visszavethetné a világgazdaságot. Ez utóbbi esetben az eurozóna és az Egyesült Államok gazdasága is recesszióba süllyedne.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Lévai Ferenc: páriákká váltak Magyarországon a halgazdaságok

Lévai Ferenc: páriákká váltak Magyarországon a halgazdaságok

Halastavak természetiérték-fenntartó szerepének támogatása címmel több mint hárommilliárd forintos kerettel nyílt pályázati felhívást írtak ki a haltermelőknek. Lévai Ferenc, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet szóvivője szerint ez a támogatás gyakorlatilag semmire sem elég, az ágazatot magára hagyták.

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×