eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Koronavírus: újabb öt megbetegedés Franciaországban

Öt újabb, az új koronavírussal fertőzött beteget, egy felnőttet és egy gyereket találtak Franciaországban, de az állapotuk nem ad okot aggodalomra - közölte szombaton Agnes Buzyn francia egészségügyi miniszter.

Az új esetekkel 11-re emelkedett a Franciaországban kezelt betegek száma, akik közül 10-en jól vannak, egy 80 éves kínai turista továbbra is válságos állapotban van egy párizsi kórházban.

Az öt új beteget egy brit állampolgár fertőzte meg, aki Szingapúrban egy kongresszuson kapta meg az új koronavírust. A rendezvény után január végén néhány napot a francia Alpokban töltött, Contamines-Montjoie településen, és itt kapták el tőle többen a betegséget. Az öt új Franciaországban kezelt betegen kívül a brit férfi más közeli kapcsolatait is megfertőzte, összesen 11 embert, valamennyien brit állampolgárok, és ugyanabban a faházban laktak együtt.

A franciaországi betegek szombatra virradó éjjel kerültek kórházba, és egyikük állapota sem súlyos - jelezte a miniszter.

A francia hatóságok most megpróbálják felkutatni és tájékoztatni az összes olyan embert, aki Franciaországban kapcsolatba kerülhetett a brit fertőzöttel, aki egyébként már hazatért és jelenleg Nagy-Britanniában kezelik.

Címlapról ajánljuk
Lévai Ferenc: páriákká váltak Magyarországon a halgazdaságok

Lévai Ferenc: páriákká váltak Magyarországon a halgazdaságok

Halastavak természetiérték-fenntartó szerepének támogatása címmel több mint hárommilliárd forintos kerettel nyílt pályázati felhívást írtak ki a haltermelőknek. Lévai Ferenc, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet szóvivője szerint ez a támogatás gyakorlatilag semmire sem elég, az ágazatot magára hagyták.

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×