eur:
392.97
usd:
363.49
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Európába igyekvő marokkói és bangladesi illegális bevándorlók várják túlzsúfolt csónakjukban, hogy a Proactiva Open Arms spanyol nem kormányzati szervezet Open Arms hajója fedélzetére vegye őket a Földközi-tengeren, a líbiai partok előtt 2020. január 10-én.
Nyitókép: MTI/AP/Santi Palacios

Újabb tragédia a görög partoknál

Sok a halott, kutatnak a túlélők után.

Elsüllyedt szombaton egy migránsokat szállító csónak Görögország északnyugati partjainál, Paxosz szigeténél. A balesetben legkevesebb 12 ember meghalt.

A beszámoló szerint a hatóságok 21 migráns életét meg tudták menteni, de 12-nek már csak a holttestét tudták kiemelni a vízből.

A baleset Paxosztól 13 tengeri mérföldre délnyugatra történt. A parti őrség helikoptereket és hajókat vezényelt az incidens helyszínére, további túlélők után kutatva. A mentésben több kereskedelmi hajó is részt vesz. A hatóságok úgy feltételezik, nagyjából 50 ember utazott a csónakban.

A parti őrség hozzátette: a bajba jutott migránsok a délelőtti órákban a 112-es európai segélyhívó számon adtak le vészjelzést. Paxosz földrajzi elhelyezkedését figyelembe véve az illegális bevándorlók vélhetően Olaszországba tartottak, amikor a szerencsétlenség bekövetkezett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×