eur:
393.14
usd:
363.6
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Megvesztegetésért elítélt nem kaphat közkegyelmet

Türkmenisztánban korrupcióellenes program is készül. Az ország sereghajtó a nemzetközi korrupciós listán.

Aláírta pénteken Gurbanguly Berdimukhammedow türkmén elnök azt a törvényt, amelynek értelmében a jövőben kizárják a közkegyelem lehetőségéből azokat, akiket korrupció miatt ítéltek el.

A türkmén elnök jellemzően az állami ünnepekkor hirdet amnesztiát vagy részesít kegyelemben elítélteket. 2015-ben megfosztották ettől a lehetőségtől azokat, akiket kábítószeres bűncselekmények miatt ítélnek el. Velük kerültek most egy kategóriába azok, akiket korrupcióban találnak bűnösnek.

Berdimukhammedow két hónappal ezelőtt váltotta le a belügyminisztert, Isgender Mulikovot, aki ellen szintén korrupció a vád. Az elnök egyúttal utasította az ország nemzetbiztonsági tanácsát, hogy dolgozzon ki korrupcióellenes programot. Mulikov és a bevándorlási hivatal szintén leváltott vezetője, Meilis Nobatov a múlt héten az állami televízóban ismerte be, hogy kenőpénzeket fogadtak el.

Türkmenisztán a Transparency International korrupciós indexe alapján a vizsgált 180 ország közül a 161. volt tavaly a korrupciós listán.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×