eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
A londoni késelő lefegyverzése narvál szarvval és porolóval
Nyitókép: Twitter videó

Narválszarvval és poroltóval gyűrték le a terroristát - videó

Sajátos fegyvereket vetettek be a késelő ellen. Újabb elképesztő videó a péntek délutáni drámáról.

Újabb, meglehetősen meghökkentő felvétel került nyilvánosságra a londoni késelő lefegyverzéséről. Az eddigi képeken csak azt lehetett látni, hogy a támadót többet leteperik, még mielőtt a rendőrök megérkeznek.

Az internetre fölkerült újabb videóról azonban egészen filmbe illő részletek derülnek ki.

A képeken az látszik, jól látszik, hogy hárman kergetik a késelőt, egyikük egy poroltóval fúj az arcába, a másik pedig egy hosszú rúddal üti, böködi, a harmadik pedig igyekszik földre rántani. (Ez végül sikerült is.).

A rúd egy kiállítási tágy volt: egy narvál szarva.

A narvál egy cetféle, amely az északi-sarki vizekben él, és szemfoguk agyarrá fejlődött, amely a hímek esetében akár 3 méter hosszú is lehet.

A késelő a londoni halárusok ősi céhének ma már elsősorban ceremoniális célokat szolgáló díszes épületében, a Fishmonger's Hall-ban kezdte ámokfutását, ahol sok más mellett narvál szarv is ki volt állítva. Egy ilyen, másfél méteres szaravat kapott föl egy egyik férfi, aki részt vett a terrorista ártalmatlanításában - derült ki az épületben zajló tanácskozás egyik résztvevőjének tweetjéből.

Miután a három férfi lefegyverezte és leteperte a támadót, a rendőrökk agyonlőtték, mert azt hitték, robbanóöv van rajta. Utóbb kiderült, hogy az övben nem volt robbanószer.

A brit rendőrség Usman Khan néven azonosította az elkövetőt. A 28 éves férfi Staffordshire megyében lakott, és terrorizmusért elítélték 2012-ban. Egy éve azonban próbaidőre szabadult.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×