eur:
394.97
usd:
366.16
bux:
71507.59
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Párizs, 2016. október 18.Leonardo DiCaprio amerikai színész ellenfényben nézi a közönséget a színpadról a Before the Flood (Az özönvíz előtt) című dokumentumfilm premierjén Párizsban 2016. október 17-én. Az éghajlatváltozásról készített alkotás a National Geographic tévécsatorna október 30-i adásában debütál. (MTI/EPA/AFP pool/Christophe Archambault)
Nyitókép: (MTI/EPA/AFP pool/Christophe Archambault)

Leonardo DiCaprio védelmébe vette Greta Thunberget – videó

Az Oscar-díjas színész a hét végi 2019-es Global Citizen's Fesztiválon tartott beszédet, ahol a többi között köszönetet mondott a fiataloknak, akik a klímamozgalom élére álltak.

Leonardo DiCaprio a jelenlegi klímamozgalmakról beszélt, és háláját fejezte ki a fiatal aktivistáknak, majd kitért Donald Trump tweetjére, amelyben az amerikai elnök a 16 éves dán aktivistán gúnyolódott, adta hírül a Hvg.hu.

Mint fogalmazott, míg a fiatalok kiállnak a jogukért, hogy életben maradhassanak, meglepő mód vannak, akik erre sértő tweetekkel és negatív kijelentéssel reagálnak. "Ezek olyan személyek, akik többet foglalkoznak a saját érdekeikkel, mint a jövőtökkel, de mi tudjuk, hogy a fiatalok klímamozgalma fontosabb, mint bár más az emberi történelemben" – emelte ki

A színész szerint a tények egyértelműek, és hogyha valaki nem él egy alternatív valóságban, akkor nincs több idő a tagadásra. "Múlt pénteken a fiatalok vezették a világot sztrájkolni […] Az a több millió bátor ember nem csak egyszerűen kisétált az iskolából vagy a munkahelyéről, hanem

állást foglaltak. Az igazi vezetői képességek példáját mutatták be,

amire a bolygónknak égető szüksége van. Ezek a fiatalok világosan, határozottan és félelem nélkül kijelentették, hogy a tétlenség ideje lejárt."

Címlapról ajánljuk
Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Amerikai béketerv szivárgott ki Ukrajnáról, Kínával gyakorlatoztak közösen az orosz alakulatok – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Amerikai béketerv szivárgott ki Ukrajnáról, Kínával gyakorlatoztak közösen az orosz alakulatok – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Antony Blinken amerikai külügyminiszter és Andrij Jermak, az ukrán elnök kabinetfőnöke kedden Washingtonban találkozott, hogy megvitassák a NATO-tagországok azon szándékát, miszerint Ukrajnát közelebb hozzák a szövetséghez. A találkozóra éppen egy héttel a washingtoni NATO-csúcstalálkozó előtt került sor - számolt be a Reuters. AOroszország és Kína közös hadgyakorlatot tartott a határon átnyúló terrorizmus visszaszorításáért hétfőn. A két hatalom először tartott ilyen akciót Moszkva 2022-es ukrajnai inváziója óta – írja a South China Morning Post. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×