eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Nyitókép: Pixabay.com

Újabb medvetámadás, most Szlovéniában

Egy Ljubljanától 15 kilométerrel délre lévő faluban támadta meg a ragadozó a 80 éves asszonyt, aki könnyebb sérülést szenvedett, kórházba vitték.

Az erdészeti szolgálat mozgósította különleges csapatát, amely ártalmatlanítja a veszélyes medvéket. A szlovén társadalomban heves vita folyik arról, hogy milyen intézkedéseket hozzanak a megnövekedett medve- és farkasállomány ellen.

A jószágban sok kárt okozó és az emberre is veszélyes medvék megritkításáról 10 nappal ezelőtt fogadott el törvényjavaslatot a kormány.

Eszerint 200 medvének kell elpusztulnia, ebből 175-öt kilőnek, és arra számítanak, hogy a többi természetes módon hullik el.

Szlovéniában a 20. század elejére csaknem kihaltak a medvék, mára azonban újra elszaporodtak. Számukat 1000-re becsülik, holott 400 egyed lenne optimális. A törvénytervezet előirányozza 11 farkas kilövését is.

A kormány már korábban is ritkítani akarta a vadállományt, de akkor egy civil természetvédő szervezet sikerrel támadta meg a közigazgatási bíróságon a határozatot.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

A Dunában vannak emberi eredetű szennyeződések, főként növényvédőszer- és gyógyszermaradványokat, valamint ipari korróziógátló anyagokat azonosítottak a szakemberek – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ vezető vízhigiénés szakértője a folyó és a budapesti ivóvíz minőségét vizsgáló átfogó kutatásokról.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×