eur:
393.6
usd:
363.03
bux:
71118.47
2024. július 8. hétfő Ellák
Az M7-es autópálya csomópontja a horvát-magyar határátkelő előtt Letenyénél. A magyar EU-elnökség elkönyvelhette, hogy politikai döntés született a horvát EU-csatlakozási tárgyalások eredményes lezárásáról. 2011 júniusának utolsó napján zárják le Brüsszelben az egyelőre nyitott három utolsó tárgyalási fejezetet.
Nyitókép: Varga György

Kellemetlen meglepetés várhat a Horvátországba utazókra

Június 15-től szeptember közepéig szezonális árak lépnek érvénybe az autópályákon.

A nyári időszakban – június 15-től szeptember közepéig – a horvát autópályákon szezonális árak lépnek érvénybe, amelyek 10 százalékkal magasabbak az év többi időszakában megszokott egységárakhoz képest hívta föl a figyelmet a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató vezérigazgatója az InfoRádiónak.

Bartal Tamás arra is kitért, hogy miután a Letenye-Gorican I. határátkelőhelyet hosszabb időre, egészen szeptember 30-ig lezárták, emiatt a terelőútként szolgáló M7-es sztráda végső szakaszát díjmentesen lehet igénybe venni. A díjmentesség természetesen arra nem vonatkozik, akik végig az autópályán autóznak.

"Mindenkinek azt javasoljuk, hogyha lehet, akkor ne szombaton menjen."

Miután Horvátországban a turnusváltások a szombati napokra esnek, így az ilyenkor érkezők rendkívül megnövekedett forgalomra, valamint a kapurendszerek miatt hosszabb menetidőre számíthatnak, emlékeztetett Bartal Tamás.

Az úthasználatért lehajtáskor kell fizetni, az alagutak és a hidak – egy-egy kivételével – ingyenesen vehetők igénybe. A vezérigazgató szerint a készpénzezés nem ajánlatos, sokszor nem tudnak visszaadni a kapuknál. Inkább a bánkártya, vagy az ENC-"kütyü" használata javasolt, utóbbiak már Magyarországon is beszerezhetők.

Az Infostart korábban beszámolt a június 15-től szeptember 14-ig érvényes tarifákról, amelyekről itt olvashat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Megvannak az új Patrióták Európáért frakció céljai a következő öt évre

Megvannak az új Patrióták Európáért frakció céljai a következő öt évre

Megalakult a Patrióták Európáért európai parlamenti frakciója, mely 12 európai tagállam 84 képviselőjét foglalja magába; célja, hogy változást hozzon az uniós politikában - mondta Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportjának elnöke Brüsszelben, a pártcsoport EP-frakciójának alakuló ülését követően.

Jön a háborúellenes akcióterv, változik a Babaváró támogatás

A múlt heti két kormányülés döntéseiről tájékoztatott hétfőn Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő. Szó volt a miniszterelnök váratlan külföldi látogatásairól, a bejelentett védelmi akciótervről és a különadókról, de a benzinárról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×