eur:
392.76
usd:
363.63
bux:
72253.73
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: MarineTraffic.com

Vészhelyzet a horvát partoknál, több száz utassal elszabadult egy olasz komp

Az Aurélia Anconából indult Splitbe, de technikai problémái támadtak, és a híres adriai természetvédelmi területtől, Kornatitól alig 18 kilométerre sodródni kezdett a vízen.

Az SNAV hajózási társaság nem közölt részleteket a történtekről, csak annyit, hogy a komp műszaki személyzete mindent elkövet, hogy elhárítsa a hibát és épségben a partra vigye a 250 utast, akiken kívül 92 főnyi személyzet van a járművön - olvasható az AP beszámolójában.

Horvát sajtóhírek szerint a komp egyik motorja romlott el, és a hajó 10 tengeri mérföldre (18 kilométerre) Kornati partjaitól sodródik a vízen. A helyzetet bonyolítják az időjárási körülmények, nagyon erős most ott a szél.

A Vecernji horvát portál munkatársa beszélt több utassal, elmondták, hogy főleg olaszok vannak a fedélzeten, 19 órája vannak a kompon, de nincs pánik, buliznak, énekelnek, táncolnak. Az utasok többsége Medjugorjébe tart nyaralni. Közben Zadarból egy vontatóhajó indult a sodródó komp segítségére, de útját nehezíti, hogy ötméteres hullámokat korbácsol a szél az Adrián.

Címlapról ajánljuk
Feledy Botond: akár a harmadik legnagyobb frakció is lehet a Patrióták Európáért

Feledy Botond: akár a harmadik legnagyobb frakció is lehet a Patrióták Európáért

Több párt érdeke, hogy az Európai Parlament kitolja a frakciók bejelentésének időpontját. Eredetileg július 4. éjfélkor jár le az informális határidő, az EP alakuló ülésére pedig július közepén kerülhet sor – mondta Feledy Botond. Arra is felhívta a figyelmet, hogy egy frakció megléte és a létszáma meghatározza azt, hogy pénzügyi forrásokban, pozíciókban, felszólalásokban milyen erőt képviselhet majd az Európai Parlamentben.

Megrázó videó került elő az Árpád hídi tragédiáról

A felvételen jól látható, hogy a lopott taxival a forgalommal szemben közlekedő sofőr nagyon gyorsan hajt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×