eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia

Orbán Viktor üdvözölte Emmanuel Macron kezdeményezését

Üdvözölte Orbán Viktor kedden Emmanuel Macron francia elnök előző nap nyilvánosságra hozott azon kezdeményezését, hogy kezdjenek tárgyalásokat az Európai Unió reformjáról.

A Reuters jelentése szerint a magyar kormányfő a hírügynökségnek küldött írásos nyilatkozatában üdvözölte Macron javaslatát, amely szavai szerint komoly európai vita kezdete lehet.

"Ez egy komoly európai vita kezdete lehet - ideje komolyan beszélni Európa jövőjéről. A részletekben természetesen vannak nézetkülönbségek, de a meglévő nézetkülönbségeknél sokkal fontosabb, hogy ez a kezdeményezés egy jó kezdet egy komoly és konstruktív dialógushoz Európa jövőjéről" - fogalmazott Orbán Viktor.

Macron az Európai Unió összes állampolgárához fordulva egyebek közt azt írta, hogy szükséges a demokráciák védelmét szolgáló európai ügynökség létrehozása, a schengeni övezet reformja, az európai pártok külföldi finanszírozásának megtiltása, közös határrendőrség és uniós menekültügyi hivatal felállítása.

Címlapról ajánljuk
Kiss Róbert Richard: csak az tiltakozik a turisták áradata ellen, aki nem profitál belőle

Kiss Róbert Richard: csak az tiltakozik a turisták áradata ellen, aki nem profitál belőle

A turizmus nem szociális jog, így joggal szednek belépődíjat az utazók kedvenc célpontjai – mondta Kiss Róbert Richard, de a turisztikai szakértő arra is emlékeztetett, hogy ezek a látványosságok eddig is a bevételük nagy részét éppen a pokolba kívánt látogatóktól szerezték.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×