eur:
392.88
usd:
363.36
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Pixabay.com

Lemondott a Palesztin Hatóság teljes kormánya

Mahmúd Abbász elnökön múlik, hogy most mi lesz.

Felajánlotta lemondását Mahmúd Abbász palesztin elnöknek Rámi Hamdalláh, a Ciszjordániát irányító Palesztin Hatóság kormányfője és kormányának összes minisztere - jelentette a The Times of Israel című angol nyelvű izraeli honlap kedden.

"Rámi Hamdalláh és kormányának minden minisztere lemondott" - közölte Ahmad Sami, Hamdalláh egyik szóvivője a lappal, és hozzátette, hogy Mahmúd Abbász elnöknek el kell döntenie, elfogadja-e a lemondásukat.

A lépés két nappal az után történt, hogy Ciszjordániát irányító Palesztin Hatóság kormánypártja, a Fatah párt központi bizottsága új kormány felállítását javasolta.

Az új kormányban a Palesztin Felszabadítási Szervezet (PFSZ) különböző frakcióinak a képviselői kapnának helyet, valamint független személyiségek. Az új kabinet fölállításával a lap szerint az a céljuk, hogy nyomást gyakoroljanak a Gázai övezetet uralma alatt tartó radikális iszlamista Hamász szervezetre.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×