eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Nyitókép: Pixabay.com

Földrengés után megjött a szökőár

Csak enyhe cunamit okozott a földrengés a Fidzsi-tengeren, a szökőárriadót lefújták.

Jelentős, 7,6-os erősségű földrengés volt szerdán a Fidzsi-tengeren, a rengés matt szökőárriadót rendeltek el Új-Kaledóniában, Vanuatun és a Fidzsi-szigeteken, volt is maximum 72 centiméteres cunami, de emberéletben vagy anyagiakban esett kárról nem érkezett jelentés, és Új-Kaledóniában már le is fújták a riadót.

Az első nagy rengést szerdán kora délután érzékelték az Új-Kaledóniához tartozó Loyauté-szigetek keleti tagjától 168 kilométerrel keletre-délkeletre, 10 kilométeres mélységben. Ezt később néhány kisebb rengés követte.

Új-Kaledónia és Vanuatu hatóságai felszólították a part menti lakosokat, hogy távolodjanak el a partoktól legalább 300 méterre, illetve - ha lehet - menjenek fel olyan magaslatra, amely legalább 12 méterrel a tengerszint felett van.

Végül a legnagyobb szökőárat, 72 centimétereset Vanuatun észlelték, és csaknem fél méteres volt a vízszintemelkedés Új-Kaledónia főszigetének délkeleti végén - közölte a Csendes-óceáni Szökőárjelző Központ (PTWC).

Címlapról ajánljuk
Alig van korszerű ingatlan idehaza, de az otthonfelújítási program nagy hajtóerő lehet

Alig van korszerű ingatlan idehaza, de az otthonfelújítási program nagy hajtóerő lehet

Az évente megépülő húszezer új lakás nagyon elenyésző szám a négy és fél milliós országos lakásállományhoz képest – mondta az InfoRádióban az MBH Jelzálogbank vezérigazgatója. Nagy Gyula arról is beszélt, hogy az otthonfelújítási programban a nyílászárócsere a legolcsóbb beruházás, a homlokzati és födémszigetelés viszont jelentős kiadásokkal jár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×