eur:
385.49
usd:
354.99
bux:
0
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia
Antonio Tajani, az Európai Parlament elnöke az erőszaknak áldozatul esett nőkkel vállalt szolidaritásból piros festékcsíkkal az arcán nyilatkozik a sajtónak az uniós tagországok vezetőinek a brit EU-tagság megszűnéséről tartott rendkívüli csúcsértekezletén Brüsszelben 2018. november 25-én, a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja.
Nyitókép: MTI/AP/Olivier Matthys

Szolidaritást vállal az erőszaknak áldozatul esett nőkkel az Európai Parlament elnöke

Antonio Tajani, az Európai Parlament elnöke az erőszaknak áldozatul esett nőkkel vállalt szolidaritásból piros festékcsíkkal az arcán nyilatkozott a sajtónak az uniós tagországok vezetőinek a brit EU-tagság megszűnéséről tartott rendkívüli csúcsértekezletén Brüsszelben. November 25. a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja.

Megdöbbentően gyakori a nők elleni erőszak, nagyjából minden ötödik nő bántalmazott Magyarországon - mondta Kalamár Hajnalka klinikai szakpszichológus az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában.

Megjegyezte azt is, sokaknak kényelmetlen erről a kérdésről beszélni, nagy részük nem mondja el, mi történt vele, így a bántalmazottak valós száma még magasabb lehet.

Kalamár Hajnalka azt is elmondta: Magyarországon a nőknél az egyik leggyakoribb halálozási ok a családon belüli erőszak. Hetente egy nő hal meg Magyarországon bántalmazás miatt - hangsúlyozta.

A klinikai szakpszichológus felhívta a figyelmet arra is, hogy a lelki bántalmazásnak legalább olyan súlyos következményei lehetnek, mint a fizikai erőszaknak.

November 25. a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja.

Címlapról ajánljuk
Ajatollah: “szerencsétlen baleset” az iráni elnök halála - vannak, akik örülnek most
Tudósítónktól

Ajatollah: “szerencsétlen baleset” az iráni elnök halála - vannak, akik örülnek most

Hétfő délelőttre az iráni vezetés megerősítette, hogy valóban életét vesztette egy helikopter-katasztrófában az ország elnöke és miniszterelnöke. Bár azonnal találgatások indultak meg az idegenkezűségről, Irán legfőbb vallási vezetője „szerencsétlen balesetnek” nevezte a történteket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×