eur:
393.6
usd:
364.54
bux:
71846.78
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Ojai, 2017. december 10.Tűzoltó a kalifornia Ojai közelében pusztító erdőtűz helyszínén 2017. december 9-én. Eddig több mint 60 ezer hektár vált a lángok martalékává és több százezer embernek kellett elhagynia az otthonát. Donald Trump amerikai elnök két napja szükségállapotot rendelt el Kaliforniában az erdő- és bozóttüzek miatt. (MTI/EPA/John Cetrino)
Nyitókép: JOHN CETRINO

Megállíthatatlannak tűnik a kaliforniai erdőtűz

Harmincegyre emelkedett a halálos áldozatok száma, több mint kétszázan eltűntek.

Kory Honea, a kaliforniai Butte megye rendőrfőnöke vasárnap esti sajtótájékoztatóján közölte, hogy hat újabb holttestet találtak a szinte teljesen leégett észak-kaliforniai Paradise kisvárosban és a környékén, és ezzel ott 29-re nőtt halottak a száma. Ketten a Kalifornia déli részén, a Malibu környékén pusztító erdőtüzekben haltak meg. Honea szerint Észak-Kaliforniában 228 embert eltűntként tartanak számon.

Közben folytatódik az áldozatok utáni kutatás a 27 ezer lakosú, északon fekvő hegyvidéki Paradise kisvárosban és a környékén, a hatóságok DNS-laboratóriumokat állítanak fel a szénné égett holttestek azonosítására.

A Kalifornia északi és déli részén pusztító három nagyobb tűzvész oltásában nyolcezernél több tűzoltó vesz részt, és érkezik még erősítés más szövetségi tagállamokból. Helyi idő szerint vasárnap Észak-Kaliforniában 450 négyzetkilométeren égett az erdő, és csak a terület negyedén sikerült egyelőre megfékezni a lángok terjedését. Kaliforniában 150 ezer embert evakuálták.

A halottak számát tekintve ez a legsúlyosabb erdőtűz Kalifornia történetében azóta, hogy számon tartják az áldozatokat. A hatóságok szerint több mint 6700 épület vált a lángok martalékává.

A tűzoltóság arra figyelmeztetett, hogy a hétfő reggel várható viharos széllökések robbanásszerűen szíthatják fel a lángokat.

Címlapról ajánljuk
Órákkal az Árpád hídi autós tragédia előtt engedte el a rendőrség az ámokfutót
"Nem álltak fenn az őrizetbe vétel feltételei"

Órákkal az Árpád hídi autós tragédia előtt engedte el a rendőrség az ámokfutót

A férfi ellen szerda reggel kábítószer birtoklása miatt indult büntetőeljárás, de szabadon engedték, éjszaka ellopott egy taxit, és tömegbalesetet okozott az Árpád hídon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×